OK, jeg bliver nødt til at sige, at det måske er lidt forkert at kalde denne ret for italiensk kylling. For mange år siden arbejdede jeg som trainee på den danske ambassade i Rom, og en af de danske udstationerede på ambassaden gav mig opskriften. Jeg tror det nok var en hjemmekomponeret ret, inspireret af de råvarer der var de gængse i de romerske supermarkeder. Under alle omstændigheder er det en skøn ret, og en ret som vi med jævne mellemrum stadig laver herhjemme selv så mange år senere.
Du får opskriften lige her.
Italiensk Kylling
Ingredienser
- 2-3 kyllingebryster
- 2 dåser flåede tomater
- 1 squash
- 1 aubergine
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 dl rødvin
- salt, peber
- olivenolie til stegning
Serveres med:
- et godt italiensk brød
Sådan gør du
-
Hak løget, pil hvidløgsfeddene og giv feddene et "dask" med den flade side af kniven.
-
Snit auberginen i fine tern. Fjern kernerne fra squashen, og skær også den i fine tern.
-
Del hvert kyllingebryst i 3 eller 4 dele.
-
Svits løg og hvidløg til løget er gennemsigtigt. Tilsæt aubergine og squash, og lad det stege med et par minutter.
-
Tilsæt de flåede tomater og rødvin, og dump kyllingestykkerne ned i blandingen. Lad retten simre i ca. 20 minutter.
-
Smag til med salt og peber, og servér retten med et lækkert italiensk brød.