Hvert år til jul har vi en dag, hvor vi stort set ikke laver andet end at bage julesmåkager. Mens julemusikken kører på fuld knald, står hele familien i vores julesweaters rundt om køkkenøen, og så bliver der ellers bagt. I år blev det til 10 forskellige slags! Og ja, det er faktisk ikke fordi vi egentlig får spist så mange, men hyggen er det hele værd! Så må eventuelle rester gives til fuglene i januar 🙂
Den småkage der i år tog prisen som den bedste, var datterens Cookie Snegle. Hvis du elsker kanelsnegle, vil du elske de her småkager! Skønne småkager der ligner helt almindelige kanelsnegle, men bare i en småkagevariant. Man kan give dem lidt glasur på toppen, men det behøves bestemt ikke. Vi valgte at lade være.
Du får den dejlige opskrift lige her.
Cookie Snegle
Lækre kanelsnegle småkager
Ingredienser
Dej:
- 280 g hvedemel
- 0,5 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljepulver
- 0,25 tsk fint salt
- 170 g blødt smør
- 1 æg
Fyld:
- 2 spsk smeltet smør (let afkølet)
- 50 g sukker
- 1 spsk kanel
Sådan gør du
Dejen:
-
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål
-
I en anden skål piskes det bløde smør med en håndmixer, til det er blevet cremet. Tilsæt sukker, og pisk til det er opløst i smørret. Tilsæt æg, og derefter de tørre ingredienser.
-
Tilsæt evt lidt mere mel, hvis dejen er for blød. Den skal kunne rulles ud.
Samling:
-
Del dejen i 2 lige store dele.
-
Udrul hver del på bagepapir, til et rektangel ca. 20 x 15 cm (tykkelse ca. 5-6 mm).
-
Pensl overfladen med smeltet (afkølet) smør, og drys med en blanding af sukker og kanel.
-
Rul hvert stykke sammen til en pølse (længde: 20 cm). De 2 pølser lægges nu i køleskab i et par timer.
-
Skær hver pølse ud i skiver – hver skive skal være ca. 1 cm tyk. Læg kagerne på bageplader (hold god afstand på dem, da de flyder lidt).
-
Bages ved 175 grader (ingen varmluft) i ca. 10 min.
-
TIP: Du kan evt give kagerne lidt glasur, hvis du vil have dem til at ligne almindelige kanelsnegle endnu mere.