Det skal ikke være den helt store hemmelighed at vi ret godt kan lide amerikansk mad hos os. Det er bestemt ikke fordi vi vælter os i det sådan til daglig, men engang imellem – når lejligheden byder sig – går vi “all in”. Sådan en lejlighed var der tidligere på ugen, hvor vi havde arrangeret amerikansk diner i stuen for at følge det amerikanske præsidentvalg. Ikke at der jo som bekendt kom noget resultat (i hvert fald ikke den aften), men maden kom på bordet helt planmæssigt. Menuen stod på burgers (selvfølgelig), fries, corn & fried chicken. Sådan en fried chicken man ellers som regel kun får på fast food steder; deep fried og godt krydret. Det var ikke godt til sidebenene noget af det, men vi hyggede 🙂
Du får opskriften på fried chicken her. Der er panering nok til hvad der svarer til en hel kylling. Rigtig god fornøjelse!
Fried Chicken
Ingredienser
Kød:
- 1 kylling (udskåret i mindre stykker)
De tørre ingredienser (paneringen):
- 4 dl hvedemel
- 2 spsk fint salt
- 0,5 spsk timian
- 0,5 spsk basilikum
- 1 tsk oregano
- 1 spsk sellerisalt
- 1 spsk sort peber
- 1 spsk sennepspulver (f.eks. Coleman)
- 3 spsk paprika
- 2 spsk hvidløgssalt
- 1 spsk ingefær
- 2 spsk hvid peber
De våde ingredienser:
- 3 dl kærnemælk
- 1 æg
Desuden:
- 1 liter rapsolie eller fritureolie
Sådan gør du
-
Bland alle krydderierne samme, og blend dem til blandingen er finmalet.
-
Tilsæt mel til krydderierne.
-
I en anden (stor) skål blandes æg og kærnemælk.
-
Læg kyllingestykkerne i kærnemælksblandingen, dæk til og sæt på køl i 30 minutter.
-
Tag nu kyllingestykkerne op af kærnemælksblandingen, og lad dem dryppe lidt af. Vend dem herefter i paneringen (den tørre blanding), og bank ganske let overskydende mel af.
-
Lad kyllingen hvile ca. 30 minutter.
-
Varm olien op i en gryde med høje sider (eller en frituregryde hvis du har sådan én). Olien skal gå 8-10 cm op.
-
Når olien er stegeklar tilsætter du forsigtigt 4-5 stykker kylling ad gangen (afhængig af hvor store stykkerne er). De skal kun ligge i ét lag dernede (der skal sandsynligvis steges af 2-3 omgange). Frituresteg stykkerne i ca. 15-16 minutter. Lad dem dryppe af på en rist bagefter (læg dem ikke på køkkenrulle, da det kan sætte sig fast i kødet).