Home Kageopskrifter Rabarbertærte

Rabarbertærte

Rabarbertærte med frangipane

Denne skønne rabarbertærte er bagt med en mørdejsbund hvorpå der er lagt et lag frangipane. Frangipane er en blød remonceagtig masse der baseres på mandelmel eller lignende. Jeg har i denne kage lavet min frangipane med halvt mandel og halvt usaltede pistacienødder, så massen får en fin farve. Den bliver ikke grøn når den først er bagt; bare lidt mørkere end hvis man bruger rent mandler. En skøn kage der kan spises som den er, eller serveres som f.eks. dessert med en kugle vaniljeis eller lidt flødeskum. Ummmmm.

Jeg bagte denne gang rabarbertærten til en dejlig pinse-picnic der gik til den fine park ved Fredensborg Slot. Blå himmel, 25 grader, og så ellers et picnictæppe, kaffe på termokanden, godt selskab og den skønne rabarbertærte. Så kan den nærmest kun smage dejligt 🙂

2020-05-31, kage på picnic

Du får opskriften på den dejlige kage her.

LÆS OGSÅ:

Opskrift på rabarbersaft
Opskrift på rabarbereddike

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Rabarbertærte

Dejlig tærte med frangipane med pistacie

Keyword frangipane, pistacie, rabarber
Antal 4 personer

Ingredienser

Mørdej:

  • 150 g hvedemel
  • 40 g flormelis
  • 70 g smør (koldt, skåret i tern)
  • 1 æggeblomme
  • lidt fint salt
  • 1 spsk vand

Frangipanemasse:

  • 50 g mandler
  • 50 g usaltede pistacienødder
  • 80 g blødt smør
  • 80 g sukker
  • 1 æg

Fyld:

  • 6-7 tynde røde rabarberstængler
  • 25 g vand
  • 25 g sukker
  • 10 mandler (grofthakkede)

Sådan gør du

Dej:

  1. Fyld alle de tørre ingredienser i en røreskål.

  2. Tilsæt det kolde smør (skåret i små tern), og fordel det med fingrene i de tørre ingredienser, til konsistensen bliver som rasp.

  3. Saml dejen med æg, og evt lidt vand for at få det til at hænge sammen.

  4. Læg dejklumpen i en frysepose, og læg den i køleskabet en halv times tid mens du laver fyldet.

Frangipanefyld:

  1. Fyld mandler og pistacienødder i en blender, og blend det til mel.

  2. Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt mandel/pistaciemel og til sidst æg, og mix til en jævn masse.

Fyld:

  1. Rens rabarberne og skær dem i lige lange længder på ca. 10.12 cm (afhængig af diameteren på din tærteform)

  2. Kog vand og sukker op til en sukkerlage.

Samling af tærten:

  1. Drys et stykke bagepapir med hvedemel, og udrul dejen så den passer til din tærteform.

  2. Smør tærteformen med smør og drys den med mel.

  3. Vend den udrullede dej ned i formen og skær den til langs med kanten.

  4. Fyld frangipane massen ned i tærten. Læg rabarberstænglerne i et stjernemønster, og pensl dem med sukkerlage.

  5. Drys med lidt hakkede nødder til pynt.

  6. Bag kagen 30-35 minutter ved 175 grader (ingen varmluft).

  7. Serveres lun eller afkølet, evt. med vaniljeis eller flødeskum.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering