Bavarian Cream kaldes også for Bavarois. Det er en fransk dessert, der minder en hel del om en råcreme lavet som mousse. Den smager derfor rigtig dejligt med friske frugter eller bær til, så man får noget modvægt til den søde creme. Cremen laves i denne variant i to lag, hvor det ene lag er mørkt og det andet lyst. Man kan selvfølgelig også lave hele desserten i den samme farve, alt efter temperament.
I USA ser man ofte Bavarian cream på restauranternes dessertkort, men det er faktisk kun ganske sjældent jeg er stødt på den herhjemme. Pudsigt nok faktisk, for det er en rigtig lækker dessert, som er et rigtig godt alternativ til f.eks. en chokolademousse.
Jeg serveres denne gang desserten med mini kiwi, men diverse blandede bær ville også ser rigtig flot ud.
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Bavarian Cream
Bavarois
Ingredienser
- 3 æg
- 1 blad husblas
- 1 dl sukker
- 1 tsk vaniljepulver
- 2,5 dl piskefløde
- 1 tsk sukker
- 1 tsk kakao
Pynt:
- frugt eller friske bær
Sådan gør du
-
Hæld noget koldt vand i en skål, og læg husblas til udblødning heri. Sæt det til side.
-
Pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukkeret.
-
I en anden skål piskes æggehviderne helt stive.
-
I en tredje skål piskes fløden til flødeskum.
-
Vrid husblassen, og lad den smelte over vandbad.
-
Tilsæt den smeltede husblas til æggeblommerne, og vend nu forsigtigt piskefløden og de piskede hvider i. Tilsæt vanilje.
-
Del blandingen i to, og tilsæt kakao til den ene del.
-
Fordel kakao blandingen nederst i 4 dessertglas, og derefter (forsigtigt) den lyse blanding på toppen.
-
Sæt glassene i køleskab minimum 4 timer inden servering.
-
Pynt af med frugt eller friske bær.