Jeg beklager. Det gør jeg virkelig. Den her ret var bare SÅ. UTROLIG. GOD. – at vi spiste den inden jeg så meget som nåede at pudse linsen på kameraet. Virkelig dårlig madbloggerstil!!!
Steak frites består dybest set af kartofler og oksekød. En rigtig “manderet”, som ikke scorer højt på sundhedslisten, men som smager helt fantastisk. Så må man kompensere med en salat næste dag 🙂 Retten er let at lave, og den kræver ikke mange ingredienser, men kødet kan med fordel laves på grillen.
Det er én af de der hyggelige familieretter, hvor fadet med det hele sættes midt på bordet, og så langer alle ellers bare til. Ikke noget med hver sin tallerken, men en ret med sammenhold, samhørighed og en fælles hang til velsmag!
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Steak Frites
Ingredienser
Kartofler:
- 1 kg kartofler (gerne asparges el.lign)
- 2 fed hvidløg (presset)
- 2-3 spsk olivenolie
- salt, peber, paprika, chilipulver
Sauce:
- 250 g smør
- 2 spsk hakket persille
- 1 spsk hakket frisk rosmarin
- 3 forårsløg (fint snittede)
Kød:
- 2 engelske bøffer (el.lign.)
- salt, peber, hvidløgspulver
Sådan gør du
Kartoflerne:
-
Skræl kartoflerne, og halvér dem på den lange led.
-
Fyld dem i en skål, og fyld olie, hvidløg og krydderier over. Bland det hele godt sammen med hænderne.
-
Læg karfoflerne (med skærfladen ned) på et stykke bagepapir på en bageplade, og bag dem ved 200 grader (ingen varmluft) i 15 minutter. Herefter vendes de, og bager videre ca. 20 min.
Kødet:
-
Skær oksekøddet i tern á ca. 2x2 cm. Vend dem i krydderier, og grill dem i få minutter (enten på grillen eller på en tør varm pande).
Saucen:
-
Smelt smørret og tilsæt krydderurter og krydderier.
Servering:
-
Fyld karfoflerne nederst i et fad, hverover kødet, og tilsidst smørsaucen over retten. Sæt retten midt på bordet, og lad alle "stange til fadet" med hver sin gaffel. Intet tallerkenkrav!