Syrenerne blomstrer helt fantastisk lige nu. Det er ikke så tit jeg tager dem ind i stuen som buketter, da jeg synes de har det med at falde lidt for hurtigt (og j: Jeg har prøvet alle de gode tips med at banke stilkene osv, men jeg nyder altså stadig syrenerne mere når de er på busken i haven). Men… i det søde køkken er de altså forrygende. De små fine spiselige blomster er så flotte at pynte kager og desserter med, og så kan man faktisk bruge dem også til saft og sirup.
Jeg har i år lavet syrensirup, der smager fantastisk i hjemmelavet is, mousse eller cocktails. Det får som bonus også en rigtig flot lyserød farve, og så er det ovenikøbet nemt at lave.
Så brug søndagen på lige at få plukket lidt syrener – så har du den skønne duft gemt også til de kommende måneder!
LÆS OGSÅ: Opskrift på hjemmelavet mynte lavendel sirup
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Syrensirup
Ingredienser
- 6 dl vand
- 12 klaser lilla syrener
- 3 spsk citronsaft
- 150 g sukker
Sådan gør du
-
Skyl forsigtigt syrenerne, og fjern alle grønne blade. Husk at syrenerne der bruges, helst skal være fra et område uden trafik så de ikke har været udsat for bilos.
-
Hæld vandet i en lille gryde og lad det koge op.
-
Tilsæt syrener, citronsaft og sukker, og lad det hele koge i 20-30 minutter, til saften har fået en sirupsagtigt konsistens (altså lidt tykkere end vand).
-
Filtrér siruppen, og hæld den på en Atamonskyllet flaske.
-
Opbevares mørt og køligt.