Der er kun lige starten af maj, og rabarberne i haven går allerede helt amok! Det er ret skønt! Jeg er vild både med den flotte farve på rabarberne, og så den lækre syrlighed de kan tilføre.
Denne gang har jeg brugt dem i en lækker brownie. Brownie med rabarber er som et sødt vindpust tilføjet det der lidt syrlige der gør det søde endnu bedre. Spis den som den er (det gjorde vi!), eller spis den med en kugle vaniljeis. Uanset hvad, så er det en virkelig lækkerbisken. Hos os var kagen bagt færdig en hyggelig lørdag aften efter kl. 23…. men det er altså aldrig for sent at nyde en lækker brownie. Heller ikke når den er tilsat rabarber fra haven, høstet i aftenens mulm og mørke 🙂
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Brownie med rabarber
Ingredienser
- 2 æg
- 175 g sukker
- 100 g smeltet smør
- 50 g hvedemel
- 2 spsk kakao
- 1 spsk vaniljepulver
- 0,5 tsk bagepulver
- 25 g pistacienødder - hakkede
- 30 g mørk chokolade - hakket
- 2 rabarberstængler
Sådan gør du
-
Varm ovnen op til 175 grader (ingen varmluft)
-
Start med at smelte smørret. Lad det afkøle lidt.
-
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
-
Tilsæt alle de tørre ingredienser (mel, bagepulver, vaniljepulver, kakao).
-
Vend de hakkede pistacienødder og det smeltede smør i.
-
Hak rabarnerne fint, og vend dem i til sidst.
-
Fór en firkantet form (19 x 19 cm) med bagepapir, og fyld dejen heri.
-
Bag akgen ca. 25 minutter ved 175 grader (ingen varmluft). Mærk efter med en tandstik el.lign. om den er færdigbagt.
-
Lad den afkøle lidt, inden den vendes ud af formen.
-
Servér den som den er, eller med en kugle vaniljeis.