Her i disse corona tider har vi i vores familie – ligesom størstedelen af familier landet over – været hjemme stort set i døgndrift. Hele familien. Manden og jeg har arbejdet fra vores hjemmekontorer, og husets to teenagere har fået 7. klasse og 3.g undervisningen til at køre fra værelserne. For at peppe hverdagen lidt op, har jeg rigtig mange morgener bagt brusebadsboller, så dagen er startet lidt ekstra hyggeligt op. Og når dejen er rørt om aftenen, er det bare supernemt at bage bollerne ud, mens man selv lige napper en kop kaffe og får gnedet søvnen ud af øjnene.
Opskriften er blevet “forfinet” hen ad vejen, og det her er lige nu vores absolutte favorit. De har den lækreste krumme der kunne minde lidt om surdejsboller. Simpelthen genialt!
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Brusebadsboller - favoritterne!
Rør dejen sammen aftenen før, og bag dem ud næste morgen.
Ingredienser
- 15 g gær
- 1 spsk groft salt
- 3 dl lunkent vand
- 1 dl græsk yoghurt
- 1 dl havregryn
- 6 dl hvedemel
Sådan gør du
Aftenen før:
-
Tip: Det hele røres sammen med en ske. Der skal ikke æltes!
-
Opløs gæren i vandet, og tilsæt salt og græsk yoghurt.
-
Rør havregryn og mel i. Dejen skal have konsistens som en tyk grød.
-
Dæk skålen til og sæt den i køleskabet til næste morgen.
Næste morgen:
-
Tænd ovnen på 225 grader (ingen varmluft).
-
Del dejen i 8 lige store dele, og sæt bollerne på en bageplade m. bagepapir på. Bollerne sættes bare på med en ske - de skal ikke formes som sådan.
-
Bag bollerne ved 225 grader i 20 minutter, til de har fået farve.