Fyldt briochekrans lyder måske ikke specielt spændende, men nøjjjj det er godt. Forestil dig en kombination mellem et lækkert fransk brioche brød, og den skønneste italienske pizza. Kan du se det for dig? Det er præcis hvad den fyldte briochekrans er. Den fyldes med parmaskinke, mozzarella og frisk basilikum, og smager så de små madengle synger.
Kransen egner sig perfekt på en buffet, hvor folk så selv skære sig et stykke, og det er derfor en super opskrift til sommerens dejlige havefester, studenterfest, eller hvad I nu står foran at skulle fejre. Den er også så lækker at fylde i picnic kurven, eller til simpelthen at nyde på terrassen med et køligt glas hvidvin til. Ja, jeg drømmer. Lige nu er det stadig halvkoldt udenfor, landet er lukket ned, og vi er alle corona forskansede i vores små hjem. Men det skal altså ikke forhindre mig i at stornyde den fyldte briochekrans med familien i dag 🙂
Det skal for god ordens skyld nævnes, at jeg desværre ikke selv er opfinderen bag denne genistreg af et bagværk. Opskriften er inspireret af den engelske superbager Paul Hollywood, men tilrettet lidt hen ad vejen. Original navnet på kransen er vistnok en Brioche Couronne. Den smager godt både serveret varm eller kold, men allerbedst når den er nybagt!
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Fyldt briochekrans
- med lækkert fyld af parmaskinke, mozzarella og basilikum
Ingredienser
Dej:
- 10 g gær
- 1,7 dl mælk (håndvarmt)
- 4 æg
- 250 g blødt smør
- 10 g fint salt
- 550 g hvedemel
Fyld:
- 3 stk mozzarellaer
- 10-12 skiver parmaskinke
- 1 håndfuld friske basilikumblade
Ovenpå:
- 1 æg
- revet parmasan
Sådan gør du
Dej:
-
Oplæs gæren i den håndvarme mælk.
-
Tilsæt æggene, og dernæst salt og mel lidt ad gangen.
-
Til sidst røres det bløde smør i lidt ad gangen, og dejen æltes på maskine i 5-6 minutter. Den skal kun lige slippe kanten af skålen, og vil være ret blød og en smule klistret.
-
Smør en ren røreskål med neutral madolie, og fyld dejen herover i. Dæk med husholdningsfilm (der skal helt ned og røre dejen), og sæt den til hævning et lunt sted i ca. 1-2 timer til dobbelt størrelse.
Efter hævning:
-
Drys mel på køkkenbordet og hæld dejen ud. Bred den ud med fingrene, så den danner et rektangel. Dejen skal være ca. 0,75-1 cm tyk. Tip: Du skal ikke ælte eller rulle dejen - bare træk den forsigtigt ud.
-
Dæk hele overfladen med parmaskinke, og herover lægges stykker af mozzarella (bare bræk dem i stykker - de skal ikke skæres i fine skiver). Og til sidst friske basilikumblade.
-
Rul nu "rouladen" sammen fra den lange side. Læg den på bordet så lukningen ligger nederst (under rouladen).
-
Nu skærer du ned igennem rouladen på den lange led - du skal ca. halvt igennem rullen.
-
Tag nu fat i rullen med begge hænder - en hånd i hver ende af rouladen, og så snor du de to ender modsat hinanden. Saml herefter den snoede rulle så den danner en krans.
-
Sæt kransen på en bageplade med bagepapir på, og lad den efterhæve 1 time.
Efter efterhævning:
-
Pensl kransen med sammenpisket æg, og drys (evt.) med revet parmesan ost.
Bagning:
-
Bages ved 200 grader (ingen varmluft) i ca. 25 minutter til kransen er gylden.
-
Den kan både serveres varm og kold. Begge måder smager dejligt.