Det her er én af den slags desserter hvor salt og sukker går hånd i hånd i en rigtig lækker kombination.
Hvis du har prøvet at lave en traditionel cheesecake ved du, at bunden som regel laves af knuste digestivekiks eller noget der ligner. Kagen her laves efter præcis samme princip – MEN kiksene er skiftet ud med saltstænger. Og det er dem der giver det lækre modspil til de andre mere søde ingredienser. Jeg er fan!
Ferskenkage med saltstænger består derudover af en lækker cremet topping der indeholder mascarpone, og så ellers masser af friske hindbær og henkogte ferskner. Alt i alt en virkelig lækker dessertkage, som uden problemer kan laves dagen i forvejen – så venter du bare med at lægge frugten på indtil lige inden servering. Alternativt kan du vælge at sætte den i fryseren et par timer (bund + flødefyld) – så lægger du bare frugten på lige inden servering, og den bliver som en frozen pie. Også super lækkert!
Velbekomme!
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Ferskenkage med saltstænger
Ingredienser
Bund:
- 125 g saltstænger
- 100 g smør eller margarine
- 2 spsk akacie honning
- 0,5 tsk kanel
Creme:
- 2,5 dl piskefløde
- 250 g mascarpone
- 4 spsk flormelis
- 1 tsk vaniljepulver
Desuden:
- 1 bakke hindbær
- 1 dåse ferskner
- 2 spsk hindbærmarmelade
Sådan gør du
-
Fyld saltstængerne i en frostpose, luk posen og mas stængerne til rasp.
-
Smelt smørret, og bland det sammen med raspen af saltstænger, honning og kanel.
-
Pres det ned i bunden af en smurt rund springform.
-
Bages ved 180 grader i ca. 8 minutter, og afkøles helt.
-
Smør den kolde bund med hindbærmarmelade.
-
Pisk fløden til let skum, og vend mascarponen i. Sigt flormelis i sammen med vaniljepulver, og vend det hele forsigtigt sammen. Fyld cremen over den kolde bund, og stil på køl et par timer. TIP: Du kan også sætte den i fryseren et par timer, så den får konsistens som is ved servering!
-
Pynt den kolde kage med friske hindbær og dåseferskner i skiver. Drys med lidt knuste saltstænger og servér!