Yoghurtbrød er et af de lækreste hjemmebagte brød jeg kender. Vi bager som regel altid 2, lader dem ligge rimeligt tæt på pladen, og så ellers lade dem blive sammenbagte. Mummmm… Den der sammenbagte kant er næsten det allerbedste 🙂 Opskriften du får her er på den skønne rigtig bløde slags, hvor skorpen også er blød.
Yoghurtbrød er ikke bare lækkert – det tager faktisk heller ikke så lang tid at lave. Hævetiden er kun en time incl. efterhævning, så du kan snildt have lækkert nybagt brød på bordet indenfor bare et par timer.
Jeg bruger som regel en græsk yoghurt i brødet, men man kan også sagtens tage en helt almindelig neutral yoghurt, skyr, creme fraiche eller lignende. Yoghurten giver en rigtig lækker smag til brødet.
LÆS OGSÅ:
Opskrift på lækkert gammeldags franskbrød
Yoghurtbrød
Ingredienser
- 50 g gær
- 1,5 dl skummetmælk
- 0,5 dl håndvarmt vand
- 1,5 dl græsk yoghurt el.lign.
- 2 tsk fint salt
- 50 g smeltet smør
- 600 g hvedemel
Sådan gør du
-
Opløs gæren i det håndvarme vand.
-
Tilsæt mælk, yoghurt, salt og smeltet smør.
-
Ælt hvedemelet i lidt ad gangen, indtil dejen er smidig og lækker.
-
Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 30 min.
-
Del dejen i 2, og form 2 brød. Hvert brød ridses 2-3 gange. Læg dem på en bageplade med ca. 3 cm imellem dem. Lad dem efterhæve ca. 20 min mens ovnen varmer op.
-
Dryp brødene med vand og drys dem let med hvedemel lige inden de sættes i ovnen. Bages ved 200 grader (ingen varmluft) i ca. 20 minutter til de har fået farve.