Hvidløgsknuder er en alternativ form for hvidløgsbrød, som egner sig perfekt til alle former for retter hvor du normalt ville servere flutes. De er nuttede og dekorative at se på, med deres knudefacon, og så giver det en rigtig lækker smag at hvidløgssmørret tilsættes brødet efter at de er bagt.
Servér dem gerne let lune – så er de allerbedst.
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hvidløgsknuder
Ingredienser
- 15 g gær
- 3 dl vand (håndvarmt)
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk sukker
- 2 spsk olivenolie
- ca. 500 g hvedemel
Ovenpå:
- 25 g smør
- 2 fed hvidløg
- frisk persille
- groft salt (gerne middelhavssalt el.lign.)
Sådan gør du
-
Opløs gæren i det håndvarme vand. og tilsæt olie, sukker og salt.
-
Ælt mel i lidt ad gangen til dejen er lækker og slipper skålens sider. Ælt 5 minutter (gøres nemmest på maskine), dæk med et rent viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur en times tid.
-
Del dejen i 10 lige store dele. Hver del rulles til en pølse på ca. 10 cm. Så en knude på pølsen og form en bolle ud af knuden ved at folde de 2 ender ind under bollen, og placér den på en bageplade. Lad knuderne efterhæve i a. 30 min.
-
Bages ved 180 grader (ingen varmluft) i ca. 20 min.
-
Smelt smørret ved middel varme, og tilsæt presset hvidløg og finthakket frisk persille.
-
Tag knuderne ud af ovnen. Lad dem afkøle lidt, og hæld så smørblandingen over dem, og drys med groft salt. Serveres lune.