Ingen sommer uden ribssorbet hjemme hos os. Vi lavede for første gang ribssorbet, da vi for en del år siden boede i et gammelt hus i Helsingør. Til huset hørte selvfølgelig også en dejlig have, der bl.a. husede en kæmpe ribsbusk der bar et hav af ribs hvert år. Mange af ribsene blev lavet til den skønneste saft, men nogle af dem blev altid brugt til en lækker ribssorbet – serveret som tilbehør til italiensk chokoladetærte. Tærten minder om en brownie, og sammen med ribssorbet er det simpelthen et match made in Heaven. Den perfekte gæstedessert, eller simpelthen bare en lækker lækkerhed uden lige.
Ribssorbet får ikke bare en lækker smag, men også en helt fantastisk pink farve.
LÆS OGSÅ: Opskrift på italiensk chokoladetærte – perfekt serveret med ribssorbet
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Ribssorbet
Ingredienser
Sukkerlage:
- 150 g sukker
- 3 dl vand
Ribs:
- 500 g ribs
- 0,5 dl vand
Desuden:
- 2 æggehvider
Sådan gør du
-
Kog en sukkerlage af sukker og vand. Sæt den til afkøling.
-
Kog de rengjorte ribs med en halv dl. vand (tip: du behøver ikke at ribe ribsene af stilkene - bare behold stilkene på). Det skal koge 3-4 minutter.
-
Si al væden fra ribsene, og bland ribssaften med sukkerlagen. Lad blandingen køle helt af.
-
Fyld den kolde blanding i ismaskinen, og lad den køre til den begynder at tykne.
-
Pisk æggehviderne let stive, og bland dem i isen. Kør den videre på ismaskinen til isen er tilpas cremet. Fyld den herefter i en beholder og sæt den i fryseren.
-
Ønsker du en cremet sorbet serveres den direkte fra ismaskinen. Vil du gerne have den mere hård så den kan kugles, synes jeg det gøres bedst ved at fryse den ned efter den har kørt på ismaskinen. Jeg laver den typisk dagen før den skal bruges.
-
Smager himmelsk serveret som tilbehør til en italiensk chokoladetærte eller brownie.