Hyldeblomst macarons er én af de skønne ting man kan lave ud af sin hyldeblomstsaft. Saften blandes i den chokolade ganache som kagerne lægges sammen med, og giver den der helt karakteristiske smag af sol og sommer.
Læs også: Opskrift på hyldeblomst saft
Indrømmet, jeg er ikke den store macaron-ekspert. Mine macarons bliver sjældent hverken helt runde, eller blanke og flotte. Men ved du hvad? Det gør faktisk overhoved ikke noget, for de smager fantastisk. Og det er helt ok at de ser hjemmegjorte ud – ellers kunne jeg jo bare have købt dem hos bageren 🙂 Ok, jeg øver mig stadig på udseendet, og en eller anden dag skal det nok lykkes at få mandelmelet helt siet, at få formen helt rund osv. Men indtil da går det fint med det mere rustikke look på de dejlige hyldeblomst macarons!
Rigtig god fornøjelse med dine macarons!
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hyldeblomst macarons
Ingredienser
Macarons:
- 70 g mandelmel
- 70 g flormelis
- 50 g æggehvide
- 50 g sukker
- 20 g vand
Hyldeblomst ganache:
- 50 g hvid chokolade
- 0,1 dl hyldeblomstsaft
- 0,1 dl piskefløde
Sådan gør du
-
Pisk æggehviderne helt stive.
-
Sigt flormelis og mandelmel gennem en si. Tip: Det kan være svært at si færdigkøbt mandelmel helt gennem en si - giv det evt en ekstra tur med stavblenderen. Er mandelmelet for groft vil macaron'sene ikke blive blanke men få et mere rustikt look.
-
Opvarm sukker og vand til en temperatur på ca. 100 grader, og pisk det forsigtigt i hviderne. Pisk på høj hastighed et par minutter.
-
Vend æggehvider og mandelmel blandingen grundigt sammen med en spartel.
-
Fyld dejen i en sprøjtepose og sæt dejen på plade (m. bagepapir) i små cirkler med en diameter på ca. 3 cm.
-
Slå bagepladen hårdt ned i bordet et par gange så luften forsvinder. Tryk evt luftbobler i kagernes overflade ud med en knappenål. Lad pladen stå på køkkenbordet og tørre i ca. 30 minutter.
-
Bages ved 150 grader (ingen varmluft) i ca. 16 min.
-
Lad kagerne køle helt af på en rist inden de samles.
Hyldeblomst ganache:
-
Lad hyldeblomstsaften og fløden koge op, og hæld den varme blanding over den hvide chokolade til den smelter.
-
Sæt blandingen i køleskab til den er blevet kold og som en tyk creme.
-
Fyld i en sprøjtepose og sprøjt på kagens bagside, og placér endnu en kage ovenpå som top.