Home KageopskrifterCupcakes og muffins Chokoladescones
Chokoladescones

Chokoladescones er altid et hit. Og så er de noget så nemme at bage, for de bages med bagepulver, så der er ingen hævetid. De kan stå klar på en god halv time. What’s not to like ?!

Servér dine chokoladescones lune og nybagte med iskold smør på – så er de allerbedst.

Der bliver ca. 12-13 stykker ud af portionen.

LÆS OGSÅ: Opskrift på English Scones

 

♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Chokoladescones

Bagetid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 12 stk

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 80 g smør (koldt)
  • 0,5 dl mælk
  • 50 g mørk chokolade
  • evt. revet skal af en halv citron (der ikke er overfladebehandlet)

Sådan gør du

  1. Start med at blande alle de tørre ingredienser (mel, sukker, salt, bagepulver, vaniljesukker).

  2. Skær det kolde smør i tern, og bland det i melblandingen. Nulr det med fingrene, så du får en konsistens nærmest som rasp.

  3. Saml dejen med mælk, og tilsæt til sidst den hakkede chokolade og evt fintrevet citronskal (citronskal giver dem en lidt friskere smag, men ønsker du en smag som dem der købes hos bageren skal du ikke tilsætte citronskal). Tip: Det hele gøres lettest med fingrene - eller en ske.

  4. Tag dejen ud på køkkenbordet, og bred den ud til en tykkelse på ca. 1,5 cm. Stik dine scones ud med en udstikker eller et glas. Jeg bruger som regel en udstikker med en diameter på 6 cm.

  5. Bag dem ved 180 grader (ingen varmluft) i ca. 20-25 minutter, til de er blevet lidt lysebrune.

  6. Servér dem nybagte og lune med koldt smør.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering