Home BrødopskrifterBoller Rødbedeboller

Rødbedeboller

Rødbedeboller

Hører du (ligesom jeg) til dem der rigtig godt kan li’ princippet med at røre en relativt hurtig dej sammen om aftenen, for så at kunne bage den ud dagen efter uden det helt store arbejde? Så vil disse koldthævede rødbedeboller være lige noget for dig!

Rødbedeboller får den skønneste farve fra de tilsatte revne rå rødbeder, og indeholder desuden havregryn og grahamsmel, så de bliver lidt mere rustikke og får lidt mere struktur. Rødbeden gør dem dejligt saftige, og gør at de holder sig friske i længere tid. Spis dem til morgenmad lune med smør, eller brug dem til en lækker frokostsandwich.

LÆS OGSÅ: Opskrift på Brusebadsboller

♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Rødbedeboller

- koldthævede hvor dejen laves aftenen i forvejen

Bagetid 25 minutter
Antal 10 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 tsk groft salt
  • 50 g havregryn
  • 50 g solsikkekerner
  • 150 g revet rå rødbede
  • 85 g grahamsmel
  • 250 g hvedemel

Drys ovenpå:

  • ekstra solsikke kerner

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet, og tilsæt græsk yoghurt, salt, havregryn, solsikkekerner og groftrevet rødbede.

  2. Mix alt grahamemelet i, og dernæst hvedemelet lidt ad gangen. Du ender med en rigtig klistret dej.

  3. Dæk dejen med film og sæt den i køleskab natten over.

  4. Form bollerne - det gøres nemt med en ske der dyppes i vand. Lad bollerne efterhæve 20 minutter mens ovnen varmes op til 210 grader (ingen varmluft).

  5. Pensl med vand og drys med solsikkekerner (tryk kernerne let ned i dejen).

  6. Bages ca. 20-25 minutter ved 210 grader (ingen varmluft).

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering