ALLE elsker pandekager. Og ALLE elsker chokolade. Så chokoladepandekager må da være noget nær det helt optimale i en optimal verden, eller hvad? De er i hvert fald et hit hjemme hos os 🙂
Vi serverede dem denne gang med en kugle vaniljeis til, lidt smeltet mørk chokolade over, og så ellers et godt drys hakkede pistacienødder. Mums.
Læs også: Opskrift på klassiske pandekager
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Chokoladepandekager
Ingredienser
- 25 g kakao
- 150 g hvedemel
- 4 tsk sukker
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 knivspids fint salt
- 3 små æg (eller 2 store)
- 2 dl mælk
- 1 usprøjtet appelsin (skal + saft skal bruges)
- 2 spsk rapsolie
Til stegning:
- smør
Serveres med:
- 50 g smeltet mørk chokolade
- 2 spsk hakkede pistacienødder
- vaniljeis
Sådan gør du
-
Bland først alle de tørre ingredienser til pandekagedejen.
-
Tilsæt æg, mælk, fintrevet appelsinskal, appelsinsaft og rapsolie og bland det hele med en håndmixer.
-
Lad gerne lige dejen hvile 15 minutter inden pandekagerne bages.
-
Bag pandekagerne på en pande - der går ca. 1 lille dl til hver.
-
Servering: Fold pandekagen sammen til en trekant, læg en kugle vaniljeis over, "drys" med smeltet chokolade (gøres lettest med en teske), og drys med hakkede pistacienødder.