Home Desserter Hindbærtærter med Nutella

Hindbærtærter med Nutella

Hindbærtærter med nutella

Af alle havens bær så indtager hindbær klart førstepladsen hos mig som alletiders favoritbær. Det overhaler både jordbærrene, de amerikanske blåbær, solbærrene – og alt det andet. Ja, jeg er vild med hindbær. Derfor er disse små skønne hindbærtærter med nutella en rigtig favorit i min verden! De er perfekte at bruge som dessert, da de snildt kan laves i forvejen. De smager også dejligt til en kop eftermiddagskaffe.

Er man mere til andre typer af bær kan man selvfølgelig sagtens erstatte hindbærrene med disse i de små tærter 🙂

Det skal for god ordens skyld nævnes, at indlægget ikke på nogen måde er reklame eller sponsoreret.

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hindbærtærter med Nutella

Bagetid 14 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

Mørdej:

  • 100 g koldt smør
  • 2 spsk sukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 lille æg (eller et halvt stort æg)

Kagecreme:

  • 2 æg
  • 1 spsk Maizena
  • 2 spsk sukker
  • 2,5 dl mælk (jeg bruger som regel skummetmælk)
  • 1 tsk vaniljepulver

Desuden:

  • 4 spsk Nutella el.lign.
  • friske hindbær

Sådan gør du

  1. Bland det kolde smør med hvedemelet - gør det med fingrene, og smulr det så det kommer til at ligne en grov rasp (eller deromkring). Tilsæt sukker, og til sidst det sammenpiskede æg, der vil få dejen til at hænge sammen.

  2. Læg dejen i køleskabet imens du laver kagecremen.

  3. Kagecreme:
    Fyld æg og sukker i en lille gryde, og pisk det sammen med et piskeris. Tilsæt mælk og Maizena, og varm op til cremen koger. Pisk - pisk - pisk! Skru ned på medium og bliv ved med at piske til cremen er tyk og blank. Tag den af varmen, fyld den i en skål, og læg husholdningsfilm over. Filmen skal gå helt ned og røre cremen (det forhindrer at der dannes en hinde på toppen).

  4. Bagning af bundene:
    Rul den kolde mørdej ud, og udstik 4 cirkler der passer i størrelse til dine små tærteforme (mine har en diameter på 9 cm). Smør formene og fyld dej i hver. Prik bundene med en gaffel.

    Tip: Bundene bevarer bedst kanterne hvis du blindbager, dvs. fylder hver form med f.eks. liner under bagning. Som det ses på billedet gjorde jeg det ikke denne gang 🙂

  5. Bages ca. 12-14 min ved 200 grader (ingen varmluft) til de er blevet lysebrune.

  6. Samling af kagerne:
    Smør en skefuld Nutella på hver kage, dernæst kagecreme, og top til sidst op med en god portion friske hindbær. Så er der bare tilbage at nyde de skønne kager med f.eks. en god kop kaffe eller et glas kold Asti.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering