Home Hovedretter Skipperlabskovs
Skipperlabskovs

Jeg har altid været ret vild med skipperlabskovs. Det er ikke ligefrem en ret som jeg er vokset op med – de sjældne gange det stod på menuen hos os, så var det noget der blev købt på “pølse” og varmet i en gryde.

Men skipperlabskovs er virkelig én af de gode gamle klassikere der fortjener at blive genoplivet, for det smager vildt godt. Og så er det ovenikøbet ret nemt at lave, for det passer stort set sig selv på komfuret det meste af tiden.

Servér din skipperlabskovs med syltede rødbeder og et godt drys purløg.

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Skipperlabskovs

Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg grydesteg af oksetykkam
  • 4-5 løg
  • 1 kg kartofler
  • 5 laurbærblade
  • 1 tsk sorte peberkorn
  • salt
  • smør

Tilbehør:

  • syltede rødbeder
  • frisk purløg

Sådan gør du

  1. Skær senerne af kødet, og skær kødet ud i tern på ca. 1,5 cm. Fyld kødet i en gryde og dæk med vand. Lad det koge i 2-3 minutter, hvorefter du hælder vandet fra. Skyl kødet.

  2. Læg kødet i en ren gryde sammen med løgene der skæres i grove tern. Fyld laurbærblade og peberkorn i en tepose som du binder for, og fyld posen ned i gryden til kød og løg. Dæk med vand, og bring i kog.

  3. Dæk gryden med låg, og skru ned på under middel. Lad nu retten småsimre i ca. 2 timer.

  4. Mens retten simrer skræller du kartoflerne og skærer dem i tern.

  5. Efter 2 timer: Hæld 1-2 dl. af vandet fra, fisk teposen med krydderierne op, og fyld kartoffeltern ned i gryden.

  6. Læg låg på igen, og lad retten boble videre til kartoflerne er møre. "Møf" kartoflerne nede i gryden med et piskeris eller en moser,  så nogle af kartoflerne moses godt og jævner saucen. Hvis saucen er for tynd kan du lige give den en gang meljævning også.

  7. Rør et par skefulde smør i retten og smag til med salt og peber.

  8. Servér med syltede rødbeder og et godt drys purløg.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering