Man kan aldrig få for mange opskrifter på gode kartofler lavet på forskellige måder i ovnen, og den her version er altså virkelig én af de helt gode! Ikke bare bliver kartoflerne i sig selv helt vildt gode – sådan sprøde udenpå og bløde indeni, men saucen der er i bunden af fadet og som hældes over kartoflerne ved serveringe smager også himmelsk!
Vi fik de ovnbagte kartofler serveret med frikadellespyd, men de ville også smage helt fantastisk til f.eks. kylling eller mørbrad. Kun fantasien sætter grænserne!
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Ovnbagte kartofler med bouillon - sprøde udenpå og bløde indeni
De bedste ovnbagte kartofler!!
Ingredienser
- 6 bagekartofler
- 6 spsk smør
- 2 spsk olivenolie
- frisk timian
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet sort peber
- 2,5 dl grønsagsbouillon
- 3 fed hvidløg
Sådan gør du
-
Skræl kartoflerne, skær enderne af, og skær kartoflen i tykke skiver (ca. 1,5-2 cm tykke).
-
Smelt smørret, og bland det med olivenolie, en spsk frisk timian, salt og peber. Fordel i en skål blandingen over kartoflerne - sørg for at de bliver godt "fedtet ind" over det hele.
-
Smør et ovnfast fad - det er bedst at bruge et metalfad pga. den høje varme.
-
Fordel kartoflerne heri - de skal stå ved siden af hinanden i fadet. Hæld resten af smørblandingen over.
-
Forvarm ovnen til 250 grader, og bag kartoflerne i 20 minutter. Herefter vendes de, og bager videre i endnu 20 minutter.
-
Bland bouillon og presset hvidløg.
-
Vend kartoflerne igen, og hæld bouillonblandingen over. Sæt tilbage i ovnen i endnu 15-20 minutter.
-
Pynt med frisk timian ved servering.