Hvidløgsbrød hører til de absolutte favoritbrød hjemme hos os, når det gælder madbrød. Det smager så fantastisk godt til rigtig mange retter, og så er det ikke så svært at lave et rigtig godt ét selv.
Udfordringen ligger, synes jeg, i at få hvidløgssmørret rigtig godt fordelt i hele brødet, men hvis man bager brødet på den her lidt “omvendte pandekage manér”, så kommer smagen faktisk ud i alle kroge af brødet. Virkelig godt!!
Det gøres ved at man laver en helt almindelig gærdej, som efter hævning rulles ud som var det en pizza man skulle lave.
Hvidløgssmørret fordeles på hele overfladen, og dejen skæres herefter i nogenlunde lige store firkanter. Disse stables nu ovenpå hinanden i små bunker, der stilles på højkant (!) i en foret bageform. Sjovt ser det ud, og godt smager det!
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hvidløgsbrød
Ingredienser
Dej:
- 30 g gær
- 3 dl håndvarmt vand
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk sukker
- 3 spsk olivenolie
- 450 g hvedemel (ca.)
Hvidløgssmør:
- 75 g smør (blødt)
- 1 håndfuld frisk persille
- 3 fed hvidløg
Ovenpå:
- lidt olivenolie
- groft salt
Sådan gør du
-
Opløs gæren i vand, og tilsæt salt, sukker og olivenolie. Rør melet i lidt ad gangen, til dejen har fået en smidig og lækker konsistens. Det gøres nemmest på en køkkenmaskine.
-
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. en time.
-
Rør smørret sammen med de pressede hvidløgsfed og hakket persille.
-
Udrul den hævede dej på et stykke bagepapir. Lad stykket gå til kanterne af bagepapiret - ca. 30 x 40 eller deromkring.
-
Smør hvidløgssmørret ud over hele fladen - det skal helt ud til kanten.
-
Skær dejen i 12 nogenlunde lige store dele, og læg dem ovenpå hinanden i små bunker. Disse sættes nu på højkant nede i en rugbrødsform der er foret med bagepapir. TIP: hvis din form er for lang i forhold til den længde brødet får, så fyld "hullet" ud med sølvpapir der krammes let sammen.
-
Lad brødet efterhæve ca. 30 min.
-
Inden bagning sprinkles brødet med lidt olivenolie og drysses med lidt groft salt.
-
Bages ved 200 grader i ca. 35 minutter. Afkøl brødet på en rist, og tag det ud af formen straks efter bagning.