Kender du spansk kyllingesuppe? For rigtig mange år siden fandt jeg den her opskrift i et blad, og tog en fotokopi. Ja, det hed det dengang. Jeg tror det var i slut 80’erne. Opskriften har lige siden siddet i min opskriftsmappe, og jeg har lavet den med jævne mellemrum. I årenes løb er den blevet justeret en hel del, og tilpasset præcis vores smagsløg, så der er ikke så voldsomt meget tilbage af originalversionen. God er den! Originalt hed den Kyllingesuppe á la Tenerife. Men jeg har aldrig været på Tenerife, så hvad ved jeg! Jeg har derimod været i Spanien, så den har fået et lille navneløft her hos os.
♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Spansk Kyllingesuppe
Ingredienser
Step 1:
- 2 stk kyllingebryster (= 1 pakke)
- 5 dl vand
- 4 laurbærblade
- 3 tsk paprika
- 1 håndfuld friske timiangrene (eller 2 spsk tørret)
- 2 hønsebouillonterninger
- 5 fed hvidløg
Step 2:
- 3 dl vand
- 1 dåse flåede tomater (hakkede)
- 1 bakke champignons
- 3 løg
- 1 dl piskefløde eller madlavningsfløde
- salt, peber
- ekstra krydderier: paprika, hvidløgspulver, chili
Tilbehør:
- flutes
Sådan gør du
-
Skær kyllingen i tern, og fyld dem i en gryde sammen med alle de øvrige ingredienser fra step 1. Lad suppen koge i 10-15 minutter.
-
Tag gryden af varmen, fisk kyllingeternene op, og si suppen.
-
Fyld kyllingen tilbage i den siede suppe, og tilsæt flåede tomater, champignons i skiver, løg skåret i ringe, Lad blandingen simre i 10 minutter eller til løgene er møre.
-
Tilsæt fløde og lad suppen simre endnu et par minutter, hvorefter du smager den til med krydderierne. Den må gerne have lidt chili-bid!
-
Servér suppen med flutes.