Naan brød er det perfekte tilbehør til indisk mad, og så er de både nemme og hurtige at lave selv. Brødene kan hæve mens du laver selve retten, og bagetiden er kun 7 minutter. Og så smager de hjemmebagte Naan brød bare helt fantastisk, sammenlignet med dem fra supermarkedet. De får i hvert fald en varm anbefaling med herfra Hverdagsro!
Man kan sagtens ælte naan brød i hånden på helt gammeldags manér, men jeg synes det går en hel del nemmere på køkkenmaskinen, da de skal æltes ret så længe.
Læs også:
Opskrift på indisk dhal
Opskrift på indisk gryde
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Naan brød
Ingredienser
- 10 g gær
- 1 dl håndvarmt vand
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 spsk creme fraiche
- 1 æg
- 400 g hvedemel
Topping:
- 50 g smør
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk jomfru i det grønne / Nigella frø
Sådan gør du
-
Rør gæren ud i det håndvarme vand.
-
Tilsæt sukker, salt, æg og creme fraiche.
-
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen til dejen er smidig, og lad røremaskinen køre 5-10 minutter. Sæt dejen til hævning tildækket ved stuetemperatur 20-30 min.
-
Del dejen i 4 lige store dele. Læg dem på bagepladen som boller, som du derefter trykker flade med hånden.
-
Smelt smørret, og pres hvidløgsfeddet derned i. Pensl hvert brød med hvidløgssmørret, og drys med frø.
-
Bages ved 250 grader (ingen varmluft) på øverste ovnrille i ca. 7 minutter, til de har fået farve.