Kender du Brusebadsboller? Navnet dækker over noget så jordnært som langtidshævede boller. De har fået deres pudsige navn efter den måde de laves på: Vælt dejen sammen om aftenen, lad den hygge sig natten over i køleskab. Når du vågner tænder du ovnen, smider bollerne på pladen, sætter pladen i ovnen, tager et brusebad – og vupti er de lune morgenboller klar til familien vågner! Det lyder idyllisk, og er det faktisk også. Ligegyldigt om man så vælger at tage dét der brusebad på et kvarters tid, eller nyder morgenens stilhed med en kop kaffe, så er det en super nem måde at få sig en gang lækkert friskbagt hjemmebag til morgenmad.
Der findes mange versioner af brusebadsboller. Min version er med grahamsmel og havregryn, der giver det lille bid i dejen, som jeg rigtig godt kan lide.
God fornøjelse med både hjemmebag og brusebad!
♡ 1000 tak fordi du læste med på Hverdagsro i dag ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Brusebadsboller
Ingredienser
- 15 g gær
- 1 spsk salt
- 2 dl vand
- 1 dl creme fraiche eller lignende
- 1 dl havregryn
- 2 dl grahamsmel
- 4 dl hvedemel
Sådan gør du
-
Opløs gæren i lunkent vand, og tilsæt salt og creme fraiche.
-
Rør de øvrige ingredienser i. Du kan sagtens gøre det bare med en ske, for dejen skal ende med at blive ret klistret.
-
Læg film over skålen, og sæt den i køleskabet natten over.
-
Næste morgen tænder du ovnen på 225 grader (ingen varmluft). Form bollerne med en ske. De skal ikke efterhæve. Bages i ca. 15-20 minutter.