Ingen jul ude risalamande. Men for at kunne spise den skønne dessert flere gange i løbet af sæsonen, må man finde på lidt alternative måder at servere den på. Én af de virkelig lækre nyfortolkninger af den skønne juleklassiker er en risalamande cheesecake – en cheesecake der indeholder alle de skønne smage fra den klassiske risalamande: ris, vanilje, fløde, mandler og kirsebærsauce. Og så lige spicet op med en lækker kiksebund. Servér kagen iskold direkte fra køleskabet, gerne med en ekspresso til.
Hvis man er sådan rigtig god, kan man få lagene i cheesecaken til at stå knivskarpt. Det er jeg ikke! Men hos mig er det altså også helt ok at det ser lidt rustikt ud, når bare smagen er i top 🙂
Hvis du vil lave risengrøden til desserten fra bunden af finder du opskriften lige her.
Det er ikke en svær dessert at lave, så held og lykke med den!
LÆS OGSÅ: Opskrift på traditionel risalamande
♡ 1000 tak fordi du læste med på Hverdagsro i dag ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Risalamande Cheesecake
Ingredienser
Bunden:
- 150 g digestive kiks (ca. en halv rulle)
- 75 g smør
- 80 g hakkede mandler
Ostemasse:
- 1,5 dl piskefløde
- 250 g risengrød (gerne en færdiglavet)
- 200 g flødeost naturel (f.eks. Philadelphia - IKKE light)
- 50 g sukker
- 0,5 citron (fintrevet skal heraf)
- 0,5 vaniljestang (kornene heraf)
- 2 blade husblas
Kirsebærgelé:
- 500 g færdiglavet kirsebærsauce (ca. 3-4 dl.)
- 2 blade husblas
Sådan gør du
Start med at lave bunden:
-
Knus digestive kiksene, og bland raspen med hakkede mandler og smeltet smør. Fyld det i en springform med diameter på 20 cm. Tryk godt til. Tip: sæt evt ringen fra springformen direkte på en tallerken, så bunden laves direkte på tallerkenen. Så slipper du for til sidst at få kagen fri af bunden fra formen og over på tallerkenen!
-
Sæt bunden i køleskab i mindst en halv time før ostemassen fyldes på.
Ostemasse:
-
Pisk fløden til flødeskum.
-
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10-15 minutter mens resten af fyldet laves.
-
I en anden skål piskes flødeost med sukker, revet citronskal og vaniljekorn.
-
Bland flødeskum, ostemasse og risengrød.
-
Vrid husblassen, og smelt den i en skål over vandbad. Bland en skefuld ostemasse ned i den smeltede husblas, og mix derefter det hele ned i ostemassen. Rør godt, og fyld massen over den kolde kiksebund. Sæt kagen tilbage i køleskab i et par timer.
Kirsebær gelé:
-
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10-15 minutter.
-
Varm kirsebærsaucen op ved middel temperatur, vrid husblassen, og kom den i den varme kirsebærsauce hvor den vil smelte.
-
Afkøl saucen til den er lunken, og hæld den derefter forsigtigt (!!) over den kolde stivnede ostekage. Sæt den tilbage på køl i minimum 5 timer, og gerne natten over.
-
Drys evt. med lidt hakkede mandler, guldstøv eller usaltede pistacienødder inden servering. Eller lad kagen stå smuk som den er uden pynt!