Efteråret er over os, og grønkål begynder så småt igen at dukke op i supermarkedernes grøntafdelinger. Grønkål er en fuldstændig fantastisk grønsag, synes jeg. Den er skøn at se på, og så kan den faktisk bruges i rigtig mange sammenhænge. Og så er den vildt sund! What’s not to like?
Jeg kan godt lide at bruge grønkål i en lækker salat, og grønkålssalat med appelsiner og granatæble er én af favoritterne her i huset. Det smager skønt som tilbehør til alt fra kylling til moussaka eller lasagne, og så tager det ikke mange minutter at lave. Lad vinaigrette dressingen trække på salaten en halv times tid inden du serverer den – så bliver den ekstra god.
Forslag til andre skønne ting du kan tilsætte til din grønkålssalat:
- Æble
- Hakkede valnøddekerner
- Forårsløg
- …..
♡ 1000 tak fordi du læste med på Hverdagsro i dag ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Grønkålssalat med appelsin og granatæble
Ingredienser
- 4-5 friske grønkålsblade
- 1 appelsin
- 1 granatæble
Dressing:
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk balsamio, æbleeddike eller lignende
- saften af 1 appelsin
- 0,5 tsk dijon sennep
- 1 tsk akaciehonning
- salt, peber
- 2 spsk granatæblesaft (evt.)
Sådan gør du
-
Skyl grønkålsbladene, skær ribberne af, og snit bladene fint.
-
Skær skallen af appelsinen, og skær kødet i tern.
-
Partér granatæblet, og fjern evt. hvide skaller fra kernerne. Gem lidt saft til dressingen.
-
Bland alle ingredienserne til dressingen, og bland den med grønkålsbladene direkte på et anretterfad.
-
Tilsæt appelsin og granatæblekerner til salaten, og lad den trække 30 minutter ved stuetemperatur inden den serveres.