Det er efterår, og dermed højsæson for alle mulige spændende slags græskar og squash. Og de kan virkelig bruges til mange lækre ting i køkkenet. Du får her opskriften på en dejlig lun “salat” (dog uden salat delen). Typen af græskar jeg brugte denne gang var de grønne Kabocha. Om det egentlig er et græskar eller en del af squash familien kan jeg ikke helt blive klog på, men de ser sådan her ud:
Retten indeholder desuden rødbeder, granatæble og laks, og vi fik det med et lækkert groft brød til. En virkelig dejlig efterårsret.
LÆS OGSÅ: Opskrift på græskarsuppe
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Laks med bagte rødbeder og græskar
Ingredienser
- 4 stykker laks (gerne dem fra frost)
- 500 g skrællede rødbeder
- et halvt kabocha græskar
- 1 granatæble
- 1,5 æble
- citronpeber
- frisk basilikum
- salt, peber
Dressing:
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk æbleeddike eller lignende
- salt, peber
Tilbehør:
- groft brød
Sådan gør du
-
Skræl rødbederne. Halvér græskarret og fjern kernerne fra den halvdel du skal bruge.
-
I et smurt fad lægger du nu de hele rødbeder, og det halve græskar. Sæt det i ovnen ved 200 grader (eller 180 grader varmluft) i ca. 40 min.
-
Mens det bager lægger du de 4 laksestykker i et ovnfast fad, og drysser med et godt lag citronpeber. Når der er ca. 10 minutter tilbage af bagetiden på grønsagerne, sætter du laksen ind i ovnen sammen med det andet fad.
-
Bland dressingen imens.
Samling af retten (når alt er bagt færdigt, og grønsagerne er afkølet en smule):
-
Rødbederne skæres i store tern.
-
Græskar "indmaden" fjernes fra skallen med en ske, og den orange masse skæres også i store tern.
-
Laksen skæres i store tern.
-
Alle delene blandes i et fad, og der tilsættes kerner fra granatæblet, tynde æblebåde, frisk hakket basilikum, og til sidst dressingen. Bland det hele godt.
-
Servér retten med et groft brød til.