Home Kageopskrifter Earl Grey kage med nektariner og tranebær

Earl Grey kage med nektariner og tranebær

Earl grey kage med nektariner og tranebær

Manden i huset er ikke kaffedrikker. Han kan derimod vældig godt lide te – MEN ikke en hvilken som helst te. Vi skal helst bevæge os langt væk fra grøn te, urte te, te tilsat diverse bær, frugter eller blomster…. Sort te hitter derimod, og allerhelst en god Earl Grey eller Breakfast Tea. Jeg tænkte derfor, at en Earl Grey kage måtte være lige noget for ham. Jeg tilsatte helt diskret lidt nektariner og tørrede tranebær, så der også lige var lidt til mig 🙂

Opskriften kommer her: Earl Grey kage med naktariner og tranebær. Kagen minder noget om en krydderkage, og holder sig fint frisk også til dagen efter. Drik selvfølgelig gerne en kop dampende Earl Grey til!

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

 

Earl Grey kage med naktariner og tranebær

- krydderkage med et moderne twist

Bagetid 50 minutter
Antal 6 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1,25 dl mælk
  • 3 teposer (Earl Grey)
  • 100 g tørrede tranebær
  • 100 g smør / margarine
  • 100 g rørsukker
  • 2 æg
  • 0,5 citron der ikke er overfladebehandlet (revet skal heraf)
  • 0,25 tsk stødt muskatnød
  • 225 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 2 nektariner

Efter bagning:

  • 1 spsk frugtgele eller abrikosmarmelade

Sådan gør du

  1. Opvarm mælken. Tag den af varmen når den er lige ved at koge, og dyp de 3 tebreve ned. Lad det stå i 5 minutter. Tilsæt så grofthakkede tranebær, og lad det stå endnu 5 minutter hvorefter du fisker tebrevene op.

  2. Pisk det bløde smør og sukker hvidt, og tilsæt æggene ét ad gangen.

  3. Tilsæt revet citronskal, og dernæst mælkeblandingen og alle de tørre ingredienser.

  4. Skær den ene nektarin i små tern, og rør dem i dejen til sidst.

  5. Fyld dejen i en aflang form der enten smøres grundigt eller fores med bagepapir.

  6. Skær den sidste nektarin i fine både, der lægges i et tilfældigt mønster på toppen (gerne som små "vifter").

  7. Bages ved 180 grader i ca. 50 minutter.

  8. Efter bagning, når kagen er blevet lunken, pensles toppen ganske let med gele (jeg brugte en lys æblegele) eller abrikosmarmelade, for at få en skinnende top.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering