Er der noget skønnere på en råkold og blæsende efterårsdag, at sidde indenfor i varmen og spise en lækker portion kartoffelsuppe? Ikke i min verden! Suppe og efterår er som hånd i handske. Som pibe og tobak. Som mig og chokolade. Som…… ok, jeg kunne blive ved. Nogle ting hører bare sammen – basta!
Opskriften her på kartoffelsuppe er helt enkel at gå til, og i både den nemme, hurtige og billige ende af madskalaen. Sådan en rigtig skøn hverdagsret.
Velbekomme!
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Kartoffelsuppe
- helt enkel og velsmagende kartoffelsuppe, der er både nem, hurtig og billig at lave.
Ingredienser
- 750 g skrællede kartofler
- 1 bundt forårsløg
- 1 liter hønsebouillon
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 2 spsk citronsaft (eller mere - smag til!)
- salt, peber
- neutral madolie til stegning
Tilbehør:
- 1 pakke bacon i tern
- frisk purløg
- flutes
Sådan gør du
-
Skær de skrællede kartofler i tern, og hak forårsløgene groft.
-
Opvarm et par skefulde madolie i en stor gryde, og svits heri kartofler og forårsløg. De skal ikke tage farve.
-
Tilsæt nu bouillon, læg låg på og sænk varmen, og lad det hele simre i ca. 30 minutter. Imens steger du bacon.
-
Efter 30 minutter tilsættes madlavningsfløden. Blend suppen (gøres lettest med en stavblender direkte i gryden), og smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
-
Ved servering drysses med stegt bacon og purløg. Servér flutes til suppen.