Har du prøvet at lave linsefrikadeller? De laves af de røde linser, og smager dejligt som et vegetarisk alternativ til de traditionelle frikadeller af svinekød. I konsistens minder de meget om fiskefrikadeller, også selve farsen, og vi fik dem da også denne gang til frokost på et stykke rugbrød og med remoulade til 🙂 Krydr linsefrikadellerne som du har lyst til – enten helt traditionelt med bare salt og peber, eller kast dig ud i mere eksotiske krydderiblandinger. Mine blev krydret med løvstikkesalt (se opskrift her), peber, gurkemeje, tørret basilikum, paprika, og hjemmeblandet karry (se opskrift her). De fik en lidt indisk smag, som var rigtig lækker, og en helt fantastisk gylden farve af gurkemeje.
Velbekomme!
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Linsefrikadeller
Ingredienser
- 250 g røde linser
- 8-9 dl vand (til kogning)
- 1,5 løg (finthakket)
- 1,5 dl vand
- 1 dl havregryn
- 3 dl hvedemel
- salt, peber
- krydderier (f.eks. paprika, gurkemeje, løvstikkesalt, karry, basilikum)
- Neutral madolie til stegning (f.eks. majs, raps, vindruekerne)
Sådan gør du
-
Kog linserne i ca. 20 minutter. Når de er kommet i kog skrues ned på middel. De skal koges til de ligner grød.
-
Den kogte "linsegrød" sies gennem en sigte. Brug en spiseske til at røre i grøden med, så den tyktflydende væske presses igennem.
-
Bland linserne med alle de øvrige ingredienser, til det har en konsistens nærmest som en fiskefrikadellefars.
-
Opvarm olien, og skru ned på middel. Sæt frikadellerne på panden med en ske, og steg dem gyldne på begge sider.