Home KageopskrifterCupcakes og muffins Portugisiske creme tærter

Portugisiske creme tærter

Portugisiske creme tærter

Vi var en tur i London i weekenden. London er en helt igennem fantastisk by, hvor der efterhånden også er skudt et hav af skønne små lokale kaffesteder op. Dem elsker jeg! De fleste kaffesteder jeg besøgte havde selvfølgelig de sædvanlige muffins, granola bars og cookies til salg – men stort set alle havde desuden nogle små skønne “Pastel De Nata” kager – eller portugisiske creme tærter. De smagte fantastisk til en kop friskbrygget mokka, og de var virkelig populære.

Pastel de nata fra London cafe

Pastel De Nata kager kaldes også for Portugisiske Creme Tærter. Og selvfølgelig kan man da også lave dem selv! Jeg har valgt at lave dem med en færdig butterdej fra frost, men hvis man er rigtig prægtig og har masser af tid kan man selvfølgelig også lave det hele fra bunden selv! Den færdige butterdej “puffer” noget mere op, men det synes jeg ikke gør noget. De holder alligevel 100% i min verden 🙂 Om de smager som dem man får i Portugal aner jeg ikke, men gode er de i hvert fald!

Velbekomme!

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Portugisiske Creme Tærter

Bagetid 30 minutter
Antal 12 stk
Forfatter Tina

Ingredienser

  • 1 æg
  • 2 æggeblommer
  • 1 kanelstang (eller et drys stødt kanel)
  • 115 g rørsukker
  • 2 tsk Maizena
  • 2 dl mælk
  • 2 dl piskefløde
  • 2 tsk vaniljepulver
  • 2-3 spsk flormelis
  • 1 pakke frosne butterdejsplader

Sådan gør du

  1. Æg, æggeblommer, sukker, mælk, fløde og Maizena blandes godt sammen i en lille gryde. Put kanelstangen i. Opvarm på middel varme, og pisk indtil blandingen kommer op at koge.

  2. Tag gryden af varmen, og rør vaniljepulveret i.

  3. Hæld cremen i en skål og dæk med film (Tip: lad filmen gå helt ned og røre cremen så der ikke dannes en hinde). Sæt på køl.

  4. Rul butterdejspladerne lidt ud, og tryk så 12 stk cirkler ud (diameter ca. 10 cm). Hver dejcirkel vendes for og bag i flormelis.

  5. Smør en metal muffinsform (med 12 huller) grundigt, og tryk nu butterdejscirklerne forsigtigt ned i hvert hul. Fyld med den afkølede creme.

  6. Bag tærterne 25-30 minutter ved 200 grader (ingen varmluft) indtil toppen har fået lidt farve.

  7. Lad kagerne afkøle på en rist. Tip: De tages lettest ud af formen med hjælp fra en lille urtekniv eller lignende.

  8. Servér de skønne creme tærter enten lune eller kolde og nyd en kop kaffe til.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering