Vores drivhus har i år bugnet af cherry tomater, og lige nu kommer der så mange på én gang at det næsten (kun næsten!) kniber med at få dem brugt. I dag lavede jeg en gang skønne ovntørrede tomater, som vil smage forrygende til italienske retter i den kommende tid. Skal man være helt præcis, så er det nok hvad italienerne selv ville kalde for semi-tørrede tomater. Men uanset hvad man så kalder dem, så smager de helt fantastisk af sol og sommer.
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Ovntørrede tomater
Ingredienser
- ca. 1 kg cherrytomater
- 1 lille buket frisk citrontimian
- 1 spsk sukker
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet sort peber
- olivenolie
Sådan gør du
-
Halvér tomaterne, og læg dem på en bageplade med bagepapir på. Skærefladen skal vende opad.
-
Drys med frisk citrontimian, sukker, salt og peber.
-
Bag tomaterne i ovnen ved 90 grader (ingen varmluft) i 3 timer.
-
Kom de let afkølede tomater i et rengjort glas, og dæk tomaterne med olivenolie.
-
Opbevares i køleskab.