Vindrue chutney er endnu én af de skønne ting du kan bruge havens druer til. Det smager helt fantastisk serveret til vinterens varme retter. Jeg lavede det af blå druer (som er det jeg har på min terrasse) – det kan selvfølgelig også snildt laves af grønne druer; så bliver farven bare en anden 🙂
Jeg brugte denne gang en lækker hjemmelavet rabarber eddike til at lave chutneyen med (find opskriften på rabarbereddike lige her). Man kan snildt erstatte det med æbleeddike, hvidvinseddike eller lignende.
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Vindrue chutney
- skøn chutney til varme retter
Ingredienser
- 500 g blå vindruer
- 130 g rørsukker
- 1 dl æbleeddike eller lignende
- 1 tsk tørret ingefær
- 1 rød chili
- 1 dl rosiner
- 2 fed hvidløg (hele fed)
- 0,5 revet løg
- 1 tsk rød Melatin
Sådan gør du
-
Halvér vindruerne og fjern alle kerner.
-
Fyld dem i en gryde med alle de øvrige ingredienser: Chilien halveres og kerner fjernes, hvidløgsfed bruges hele, og løget rives groft. Desuden tilsættes eddike, ingefær og rosiner.
-
Kog det hele i ca. 25 minutter.
-
Bland Melatin med 1 tsk sukker, og drys det over den kogende chutney. Kog videre i 2 minutter.
-
Hæld chutneyen på et skoldet og Atamonskyllet glas, og lad det køle af.
-
Smager super godt til varme retter.