Én af de mest elskede kager – især hos børn – som jeg kan komme i tanke om, er en helt almindelig og klassisk chokoladekage. Sådan én af den slags der er saftig og lækker, og som smager lige godt om den serveres i klassens time eller til en kop kaffe derhjemme. En af den slags, hvor der ikke er kastet alle mulige spændende og moderne ingredienser i for lige at peppe den op, men derimod den helt gammeldags, hvor det er kakao der gør den brun og ikke chokolade.
Den her opskrift er en af de bedste jeg har prøvet, og det er den der er i mit “permanente” repertoire når det gælder kager. Opskriften rækker til en bradepande, så den kan snildt bruges til både klassens time, skolefester, eller andre arrangementer hvor der skal være nok til en del mennesker. Den er dejlig blød og lækker, og kan sagtens holde sig frisk til dagen efter den er bagt, hvis den bare opbevares i en tætsluttende beholder.
Jeg kan godt lide en lidt blød topping på chokoladekage, og det er sådan én der er på denne. Man kunne også sagtens vælge at lave en helt klassisk glasur i stedet. Jeg gjorde i øvrige også det at jeg frøs halvdelen af kagen ned (uden topping), og nøjedes med at lave halv portion topping denne gang til den sidste halvdel.
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Chokoladekage
- den helt klassiske og LÆKRESTE version!
Ingredienser
- 300 g smør eller margarine
- 500 g hvedemel
- 100 g kakao
- 2 tsk natron
- 2 tsk bagepulver
- 0,5 tsk salt
- 600 g sukker
- 4 æg
- 5 dl mælk eller vand
Topping:
- 250 g flormelis
- 50 g kakao
- 100 g blødt smør
- 6 spsk mælk
- 0,5 tsk fint salt
Sådan gør du
-
Smelt smørret.
-
Sigt mel og kakao ned i en stor røreskål, og tilsæt alle de øvrige tørre ingredienser.
-
Med en håndmixer røres først æg i (ét ad gangen) og derefter smeltet smør og væde.
-
Fór en bradepande (min er 25 x 40 cm), og hæld dejen heri.
-
Bag kagen i ca. 30 min ved 170 grader (ingen varmluft). Hvis kagen begynder at blive for mørk lægges der staniol over. Bagetiden vil afhænge af størrelsen på din form, så check med en tandstikker!
Topping:
-
Når kagen er helt kold laver du toppingen:
-
Bland alle ingredienserne, og smør cremen over kagen i et tyndt jævnt lag. Tip: Hvis det helt usandsynlige skulle ske at din creme kommer til at se skilt ud, så giv den 10 sekunder i mikroovnen (i en dyb tallerken), og rør rigtig godt i den med en ske når den kommer ud - så skulle den gerne blive cremet og fin!
4 comments
Kan den bagetid virkelig passe. Hos mig var kagen ikke i nærheden af at være færdig. jeg havde delt den op i bradepander. 1 der var 30×22 og en der var 26×19. Det må næsten give det samme som dit mål.
Jeg gav den 20 min ekstra – resultatet var fint omend den var noget brownie agtig i midten. Ungerne syntes stadog det var et hit. Nu forsøger jeg mig med runde 2. Denne gang i muffinsforme da de skal med i skole.
Men klart en lækker opskrift
Hej Camilla. Det passede hos mig, men det kan være at min ovn bager hårdere..?? Under alle omstændigheder er det altid en rigtig god idé at prøve at stikke i den for at checke om noget hænger ved. Det var godt at I kunne li’ den 🙂 Kh Tina
Da jeg lavede den, passede det med 30 min. Der var den gennembagt men ikke tør.
Hej Margretha. Super dejligt at høre at den blev god! Bagetiden tror jeg burde lykkes i de fleste ovne 🙂 Kh Tina