Pasta Funghi var en ret der blev indlemmet i mit og mandens faste mad repertoire allerede for mange år siden, hvor vi boede en periode i Rom. Det er i al sin enkelthed en kødløs pastaret, hvor svampe spiller hovedrollen. Pasta Funghi betyder bare pasta (med) svampe. I lighed med masser af andre italienske retter, så er netop denne rets enkelhed det der gør den helt fantastisk. Og så er den både billig og hurtigt lavet – skøn kombination!
Buon appetito!
OPSKRIFTER PÅ ANDRE LÆKRE ITALIENSKE RETTER:
Pasta alla Boscaiola
Umbertos pastaret med tun
Glennys pastaret
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Pasta Funghi
Skøn kødløs pastaret fra Rom
Ingredienser
- 1 pose tørret pasta (ca. 400 g)
- 1,5 bakke champignons (375 g)
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 1 håndfuld bredbladet persille
- olivenolie
- salt, peber
- pecorino ost
Sådan gør du
-
Rens champignons og skær dem i kvarte.
-
Skyl persillen og hak den groft.
-
Sæt pastaen over til kogning, og mens det koger laves saucen.
-
Svits i en stor gryde champignons i olivenolie. Lad dem stå så længe at en god del af væden fra svampene er kogt væk.
-
Tilsæt fløden, og krydr godt med salt og peber. Lad retten småkoge til saucen tykner.
-
Tilsæt hakket persille.
-
Si vandet fra den kogte pasta, og bland pastaen over i saucen.
-
Drys med rigeligt revet pecorino når retten serveres.