Opskriften her på marmorkage har fulgt mig i rigtig mange år efterhånden. Jeg bagte den ret tit da jeg boede hjemme, og det er den dag i dag min yndlingsopskrift når det gælder marmorkager (og jeg har prøvet ret mange forskellige slags i tidens løb!). Hvor opskriften stammer fra husker jeg faktisk ikke. Men jeg havde en basis kogebog dengang, hvor der var en opskrift på marmorkage som jeg ikke syntes var særlig god, så jeg stregede den ud og skrev med skønskrift den her lækkerhed ind i stedet for. Jeg har stadig bogen 🙂
En marmorkage er desuden en rigtig mormorklassiker, der vist aldrig går af mode. I hvert fald ikke hjemme hos os! Versionen her er en ret “fast” kage, da den ikke indeholder hævemiddel, og det gør den faktisk bare ekstra lækker!
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Marmorkage
- den helt klassiske
Ingredienser
- 200 g smør eller margarine (blødt)
- 2,5 dl sukker
- 4 æg
- 3,5 dl hvedemel
- 3 spsk kakao
Sådan gør du
-
Pisk sukker og smør/margarine lyst og skummende.
-
Tilsæt æggene et ad gangen, og dernæst hvedemelet.
-
Del nu dejen i 2 skåle: en skål med 1 tredjedel af dejen, og en skål med 2 tredjedele af dejen.
-
Skålen med 1 tredjedel: Heri røres kakao, så du får en mørk dej.
-
Fór en aflang brødform med bagepapir. I bunden fyldes nu halvdelen af den lyse dej. Herover alt den mørke dej, og tilsidst den sidste halvdel af den lyse dej.
-
Skær nu ned i kagen på langs og lidt på kryds og tværs, for at dejen kan blande sig i snittene og danne et marmoreret mønster når den er bagt.
-
Bages ved 170 grader (ingen varmluft) i ca. en time. Læg staniol over hvis den begynder at blive for mørk.
-
Nyd!