Hvis man rejser lidt rundt i de forskellige egne af Italien vil man opleve, at hver egn typisk har sin helt egen variant af lasagne. Den variant vi som regel forbinder med en rigtig lasagne herhjemme, altså med kødsauce og bechamel sauce, er altså faktisk bare én variant ud af rigtig mange. Og der er mange skønne!
Jeg talte på et tidspunkt med en fra Bari, der ligger i den sydøstlige del af Italien. Han fortalte, at deres lasagne oftest laves med en kødsauce som består af et mix af okse og svinekød, og desuden tynde skiver af kogt skinke. Bechamelsauce kunne man da godt komme i, men det var ikke sådan ligefrem et must.
I området omkring Napoli finder man ofte kødløse lasagner, og så er de typisk kendetegnet ved at indeholder store stykker af kogt æg. Også her går man tit udenom bechamelsaucen, og tilsætter i stedet f.eks. ricotta. I opskriften her på Napolitansk inspireret lasagne har jeg dog brugt en kødsauce. Det smager forrygende godt, så prøv det næste gang I skal have lasagne. Det er altid skønt med lidt variation!
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Napolitansk Inspireret Lasagne
- lasagne som i Syditalien
Ingredienser
Kødsauce:
- 400 g oksefars
- 2 gulerødder
- 3 stænger bladselleri (eller 2 dl. squash i små tern)
- 2 store løg
- 2 fed hvidløg
- 1 dåse tomatpuré
- 1 dl hvidvin
- olivenolie til stegning
- salt, peber, arrabbiata krydderi (som er en blanding af bl.a. hvidløg, chili og tørret persille)
Yderligere fyld:
- 5 hårdkogte æg
- 250 g ricotta
- 3 mozzarella oste
Desuden:
- lasagneplader
- parmesan ost
- smørklatter
Tilbehør:
- evt. grøn tabasco sauce
Sådan gør du
Kødsauce:
-
Hak løg og hvidløg fint, og svits begge dele i olivenolie.
-
Tilsæt finthakkede gulerødder (i små tern) og bladselleri (eller squash).
-
Tilsæt tomatpuré og hvidvin, og lad retten simre 5-10 minutter.
-
Smag til med salt, peber og en arrabbiata krydderiblanding (hvidløg, chili, persille m.v.)
Pasta:
-
Forkog lasagnepladerne let (et par minutter). Det gøres lettest i en pande med letsaltet vand, og kog 2-3 plader ad gangen, som så bruges mens du samler lasagnen.
Samling af retten:
-
Læg et ganske tyndt lag kødsauce i bunden af et ovnfast fad (der først lige smøres med olivenolie). Herover et lag forkogte lasagneplader.
-
Så laver du ellers bare lag af følgende: kødsauce + kogte æg skåret i kvarte + ricotta + mozzarella i skiver. Afslut med at dække hele overfladen med lasagneplader. Herover rives et rigeligt lag parmesanost, og lægges nogle smørklatter.
-
Bages ved 200 grader i ca. 30 minutter.
-
Bemærk: Fordi der i denne variant ikke er bechamelsauce på toppen, vil de øverste lasagneplader blive sprøde. Parmesanosten vil gøre, at de nærmest bliver som lækre sprøde ostekiks.
-
Servér gerne med grøn tabascosauce til.
1 comment
Siden jeg var i Rom med 3.G – så har jeg ikke kunne finde en opskrift på en af de bedste lasagner, som jeg fik den gang – den her er tæt på ❤️