En helt klassisk kold kartoffelsalat går bare aldrig af mode, og det er noget de fleste kan lide. Retten er desuden genial at have med til f.eks. skolefester, hvor alle skal medbringe en ret, da det kan laves i forvejen så man undgår stress. Og så smager det bare forrygende godt! Vi fik det denne gang med en omgang helt almindelige frikadeller (find opskriften på klassiske frikadeller lige her), og kartoffelsalaten var selvfølgelige lavet med nye kartofler. Det smagte så godt!
Drys den gerne med friske krydderurter. Frisk dild passer ekstremt godt til kold kartoffelsalat, men purløg er også vildt lækkert. Jeg plejer at tage det der nu findes i haven 🙂 Det smager også dejligt med et æble i kartoffelsalaten.
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Kold Kartoffelsalat
den ret klassiske variant
Ingredienser
- 10-12 kartofler (middel størrelse)
- 10 radisser
- 1-1,5 dl syltede cornichons
Dressing:
- 2 dl græsk yoghurt
- 3-4 spsk mayonnaise
- 0,5 tsk dijonsennep
- 2-3 tsk æblecider
- 1 spsk sukker
- salt, peber
Pynt:
- cherrytomater
- friskhakkede krydderurter (f.eks. purløg eller dild)
Sådan gør du
-
Kog kartoflerne (gerne med skræl på) og lad dem køle helt af.
-
Skær de kolde kartofler i skiver. Bland dem med skivede radisser og finthakkede cornichons.
-
Bland alle ingredienserne til dressingen, og vend den forsigtigt i kartoffelblandingen.
-
Lad kartoffelsalaten trække i køleskab til den skal serveres.
-
Inden servering pynter du den med halverede cherrytomater og friskhakkede krydderurter.