For nogen tid siden var de sociale medier ved at løbe over af billeder af Big Mac Roulader. Vi er hoppet med på vognen (bedre sent end aldrig) med Hverdagsro’s version af rullen.
Jeg har egentlig aldrig været sådan den helt store fan af maden fra de store burgerkæder, men jeg må indrømme at især dressingen i deres burgere altså kan noget helt specielt. Vi har prøvet at eksperimentere lidt frem og tilbage herhjemme for at finde den helt rigtige smag på dressingen, og jeg synes faktisk det er lykkedes rigtig godt. Vi synes selv af den bliver bedst hvis man bruger en kvalitetsmayonnaise som f.eks. Hellmanns, men det er smag og behag.
Denne gang er den så røget i en Big Mac Roulade, men den kunne selvfølgelig lige så godt bruges i en ganske almindelig burger.
Bunden i en Big Mac Roulade er lidt speciel, da den er baseret på æg, og derfor mest af alt minder om en slags omelet. Man kan derfor ikke rigtig sige at rouladen minder om burgerversionen som vi kender den. Det er noget andet – men meget lækkert og bestemt et forsøg værd!
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Big Mac Roulade
Ingredienser
Bunden / "rullen":
- 6 æg
- 200 g revet ost
- 500 g græsk yoghurt
Fyld:
- 500 g oksefars
- 1 pakke bacon i skiver
- 0,5 agurk
- 10-12 cherrytomater
- 1 rødløg
- salat
- salt, peber
Big Mac Dressing:
- 200 g Hellmanns mayonnaise (ca. 7 spsk)
- 0,5 tsk hvidløgspulver
- 0,5 tsk løgpulver
- 0,5 tsk paprika
- 1 tsk sennep (den amerikanske der bruges til f.eks. sandwiches)
- 1 spsk æbleeddike
- 1 håndfuld finthakkede cornichoner (eller syltede agurker)
- salt
- lidt olivenolie
Sådan gør du
-
Start med at røre dressingen: Bland alle ingredienserne, og smag til sidst til med salt. Sæt på køl indtil den skal bruges.
-
Bunden: Pisk den græske yoghurt sammen med æg og revet ost. Fór en bageplade med bagepapir, og fordel massen herudover så det danner en stor firkant.
-
Bag bunden ved 180 grader (+ varmluft) i ca. 25 minutter.
-
Mens bunden bager forberedes fyldet.
-
Varm lidt olivenolie op i en gryde, og tilsæt oksefarsen lidt ad gangen, så kødet bliver stegt og ikke kogt. Smag til sidst til med salt og peber, og tag af varmen.
-
Steg bacon på en pande, og lad det dryppe af på køkkenrulle.
-
Skær agurkerne og tomaterne i nogenlunde tynde skiver. Løget skæres i ringe, og salaten snittes.
-
Når bunden er bagt færdig lægger du fyldet på i denne rækkefølge: Dressing + oksekød + salat + agurk + tomat ´+ løg + bacon. Rul det hele sammen til en roulade, og server skiveskåret med det samme.
2 comments
Lækker Big Mac roulade
1000 tak – det er en af storfavoritterne hjemme hos os 🙂 Kh Tina