Rabarbersæsonen er over os, og vores lille plante producerer rabarber i metervis lige for tiden. Man kan næsten se den gro med det blotte øje! Det er helt fantastisk, og jeg elsker det! Vi boltrer os for tiden i skønne retter der indeholder rabarber, og hele familien elsker det. Det er ikke så tit at jeg fryser rabarber ned (som min mor altid gjorde det, så man havde til vinteren); for mig er rabarber lig med sommer, og de få gange jeg har frosset dem ned, er det endt med at jeg ofte ikke har fået dem brugt. Så rabarber – det er lige nu og her!
Jeg så forleden på en lille tur ned af gågaden i Roskilde, at én af de lokale bagere reklamerede med kærnemælkshorn med rabarber, og det syntes jeg lød som en fantastisk idé. Men i stedet for at købe bagerens (selv om de sikkert også var skønne), gik jeg hjem og skruede en opskrift sammen selv – og de blev virkelig lækre! Den kommer lige her, hvis du skulle få lyst til at hoppe med på rabarbervognen!
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Kærnemælkshorn med rabarber
Ingredienser
Dej:
- 2 dl kærnemælk
- 40 g gær
- 100 g blødt smør eller margarine
- 0,25 dl sukker
- ca. 6 dl hvedemel
Fyld:
- ca. 100-120 g rabarber (så røde som muligt og ikke for tykke)
- 75 g blødt smør
- 0,5 dl sukker
- 75 g marcipan
- 0,5 vaniljestang (kornene heraf)
- 1 spsk hvedemel
Desuden:
- 1 æg (til pensling)
- evt. hakkede mandler til drys, glasur eller perlesukker
Sådan gør du
-
Opvarm kærnemælken så den er håndvarm, og opløs gæren heri.
-
Pisk det bløde smør med sukkeret, til det bliver lyst. Bland kærnemælksblandingen heri, og tilsæt nu melet lidt efter lidt. Det gøres lettest på en røremaskine. Alternativt brug en håndmixer indtil dejen bliver for fast, og ælt derefter det sidste i hånden. Ælt til dejen er smidig og lækker.
-
Lad dejen hæve tildækket ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
-
Fyld: Bland sukker og marcipan. Tip: det er lettest at gøre med fingrene.
-
Bland det bløde smør, vaniljekorn og hvedemel i.
-
Skyl og snit rabarberne. De skal være i stykker á ca. 1 cm.
-
Når dejen er færdighævet rulles den ud til en cirkel (drys mel under, så de kan slippe bordpladen). Del den i 12 aflange trekanter.
-
Kom en klat remonce og rabarber på den brede ende af hver trekant, og rul dem sammen fra den brede kant mod den smalle. Tip: Sørg for at klemme enderne godt sammen så fyldet ikke fylder ud under bagning, og lad spidsen af trekanten gå ind under hornet.
-
Læg hornene på en bageplade med bagepapir på, og lad dem nu efterhæve ca. 45 minutter ved stuetemperatur.
-
Når de har efterhævet pensles de med æg, og drysses evt. med hakkede mandler. Bages ved 210 grader (ingen varmluft) i ca. 15 minutter.
Vælger du ikke at drysse med mandler, kan du drysse med perlesukker, eller (efter bagning) pynte med glasur.