Jeg har i mange år haft en løvstikke i haven. Det er en skøn krydderurt, som vokser enormt hurtigt her i foråret, og som smager virkelig dejligt. Jeg har bare indtil videre ikke været så god til at få den brugt! Kender du det? Vi har selvfølgelig brugt den i diverse supper, og smidt et bundt i kogevandet til nye kartofler (det smager i øvrigt helt fantastisk!) – men udover det har jeg været lidt idéforladt.
Løvstikke mayo er en virkelig lækker måde at bruge sin løvstikke på. Det er et super skønt alternativ til remoulade, og smager også helt fantastisk som dip til diverse grill retter. Jeg serverede det denne gang til en stegt rødspætte med nye kartofler, og det smagte forrygende!
Jeg har valgt at springe over hvor gærdet er lavest (hvorfor ikke egentlig?), og har brugt en helt almindelig Hellmanns mayonnaise som basis. Man kunne også sagtens røre sin egen hvis man skulle få lyst 🙂
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Løvstikke mayo
- lækker dip til f.eks. grillmad
Ingredienser
- 1 glas Hellmanns mayonnaise (200 g eller ca. 2 dl)
- 1 håndfuld løvstikkeblade
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- friskkværnet peber, lidt fint salt
Sådan gør du
-
Skyl løvstikkebladene, og hak dem groft.
-
Fyld dem i blenderen sammen med olivenolien, og blend til det ligner pesto.
-
Rør pestoen sammen med mayonnaisen, og tilsæt citronsaft, salt og peber.
-
Lad mayo'en trække en halv times tid i køleskab inden servering.
2 comments
Du kan også lave løvstikke pesto ?
Det kan man nemlig, og det er faktisk også mega lækkert 🙂