Selleribøf…… Da jeg annoncerede for familien at de skulle have selleribøf til aftensmad var det ikke lige så de hylede af begejstring. Og indrømmet, det lyder lidt “halv helligt”, og ikke som noget der ligefrem kunne gå hen og blive en favorit.
Men alle blev faktisk positivt overraskede – ikke mindst manden i huset, som nok var den der havde været mest skeptisk!
De skal vendes lidt nænsomt på panden, da de gerne vil falde lidt fra hinanden. De hænger dog fint sammen når først osten i blandingen begynder at smelte.
Selleribøf smager rigtig dejligt, og man kan servere dem både som en hovedret (ok, vi lagde så lige lidt bacon på toppen – det skadede ikke!), eller som et lækkert tilbehør til kødretter i stedet for f.eks. kartofler eller rodfrugter. De minder meget om en alternativ form for rösti kartofler.
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.
Selleribøf
Ingredienser
- 1 lille knoldselleri (eller 0,5 stort)
- 3 æg
- 3-4 fed hvidløg
- 1 dl rasp
- 1,5 dl revet ost (må gerne smage af lidt)
- 1 håndfuld frisk basilikum
- salt, citronpeber
Sådan gør du
-
Skræl sellerien og riv den groft.
-
Bland den med æg, presset hvidløg, rasp, ost, hakket basilikum og krydderier (sørg for at krydre rigeligt!). Tip: Det er lettest at gøre med hænderne.
-
Form boller af blandingen. De skal trykkes godt sammen, og når de lægges på panden trykker du dem lidt flade.
-
Steg dem ved middel varme i cirka 15 minutter. De skal få farve og blive sprøde udenpå.