Kartoflen må vist siges at være Danmarks nationalgrønsag. Hvis vi altså har sådan én. Det var i hvert fald et helt uundværligt tilbehør til snart sagt alle retter da jeg voksede op. Fik min far ikke kartofler til sin aftensmad var det altså ikke helt aftensmad 🙂
Én af mine favorit måder at tilberede små (gerne nye) kartofler på er som knuste kartofler i ovn. Englænderne serverer det vistnok ofte til julemaden, men jeg synes de passer på alle tider af året. De er nemme at lave, og får en skøn sprød skorpe når de ovnbages. Et virkelig lækkert alternativ til f.eks. hasselback kartofler.
Vi fik dem denne gang med frikadeller og grøn salat til.
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.
Knuste kartofler
Ingredienser
- ca. 20 små kartofler (=1 bakke)
- 1 dl olivenolie
- frisk purløg eller rosmarin
- groft salt, peber
Sådan gør du
-
Vask kartoflerne og kog dem i saltet vand i 10 minutter.
-
Lad dem køle lidt af.
-
Fordel et par spsk olivenolie i bunden af et ovnfast fad, og læg kartoflerne heri. Tryk hver kartoffel lidt flad med en gaffel (så de sprækker og får et godt tryk).
-
Hæld resten af olivenolien over kartoflerne, og drys med groft salt og peber. Drys herefter med friske krydderurter (f.eks. purløg eller rosmarin).
-
Bages i ovnen ved 200 grader (ingen varmluft) i ca. 25 minutter.
-
Servér straks.