Home TilbehørDip, pesto, dressing o.lign. Brændenældepesto

Brændenældepesto

Brændenældepesto

Sneen er langt om længe ved at være væk hos os, og jeg trænger virkelig til forår! Og det er heldigvis på vej. Jeg lægger mest mærke til det når jeg går tur med hunden, og vi ser alle de små skud der pibler op af jorden.

Én af de ting jeg i går lagde mærke til var, at brændenælderne i baghaven sørme også allerede har godt fat! På denne tid af året hvor skuddene stadig er små og fine er brændenælder ekstra lækre at bruge i sin madlavning, så jeg har høstet et lille bundt i dag og lavet til den skøn brændenældepesto. Den smager forrygende på en hvid pizza (f.eks. en kartoffelpizza – få opskriften lige her), på pasta eller som dip til f.eks. grissini eller rugbrødschips (få opskriften her).

Så gå en tur ud i naturen og pluk nogle brændenælder! Det giver både frisk luft, og en skøn følelse af forår!

♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Brændenældepesto

Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1-1,5 liter friske brændenælder
  • 200 g parmesan
  • 1 dl cashew nødder, pinjekerner el.lign.
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • salt, peber

Sådan gør du

  1. Fjern alle grove stilke fra brændenælderne, og skyl bladene godt med flere hold koldt vand.

  2. Hæld kogende vand over bladene, og lad dem stå i vandet indtil de er bløde. Si vandet fra.

  3. Bland brændenælder, nødder, hvidløg og parmesan (i tern)l, og tilsæt olivenolie. Dette blendes nu (enten i en alm. blender eller med stavblender). Har du ikke en blender kan du også hakke det meget fint sammen med en kniv.

  4. Smag pestoen til med salt og peber.

  5. Tip: Pestoen er forholdsvis tyk, så den er let at smøre ud. Hvis du hellere vil have den tyndere tilsætter du bare mere olivenolie, eller reducerer mængden af parmesan.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering