En klassisk citronmåne skal i min verden være lys i krummen, og have en gul glasur. Den syrlige smag skal komme fra glasuren. Nåh ja, og så skal kagen ikke være for høj. Så for mig lever den her opskrift på en klassisk citronmåne fuldt ud op til definitionen! Og som manden i huset sagde: “Det er en rigtig citronmåne – den sætter sig også lidt i ganen!” Det kan man da kun tage som en kompliment når det gælder lige præcis citronmåner 🙂
Det tager ikke lang tid at bage den selv, og den er langt mere lækker end den vi vist alle kender fra discountbutikkerne eller tanken.
Lige nu nærmer vi os jo påsken, så jeg har denne gang pyntet den med påskeæg og blomster, og senere på dagen skal den spises af 5 søde teenagere.
♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.
Citronmåne
Ingredienser
- 175 g smør eller margarine
- 175 g sukker
- 3 æg
- 1 øko citron (skal af en halv, og saft af en hel)
- 250 g mel
- 1 tsk bagepulver
Glasur:
- 0,5 pakke flormelis
- 1 citron (saften heraf)
- gul frugtfarve (eller pastafarve)
- Pynt: f.eks. revet citronskal, påskeæg, spiselige blomster
Sådan gør du
-
Rør den bløde smør/margarine lyst med sukker, og tilsæt æggene et ad gangen.
-
Tilsæt fintrevet skal af en halv citron, samt saften af hele citronen.
-
Tilsæt mel og bagepulver.
-
Fyld dejen i en rund springform (diameter ca. 20 cm), som er smurt med smør og drysset med mel.
-
Bag kagen ved 175 grader (ingen varmluft) i ca. 40 minutter. Stik i den for at checke den er bagt igennem.
-
Lad den afkøle på en rist.
-
Når kagen er kold skæres toppen af, så du får en rimeligt lige overflade på toppen.
-
Rør en tyk glasur af flormelis med citronsaft. Tilsæt evt lidt vand også. Tilsæt lidt gul farve (enten frugtfarve eller pastafarve).
-
Pynt kagen med glasur og evt. påskeæg, sølvkugler, spiselige blomster el.lign.
2 comments
Kan kagen bages torsdag, glassur lørdag og så spises derefter? Eller evt fryses? ?
Hej Bianca. Jeg vil anbefale at bage den, fryse den ned, tage den op den dag den skal spises, og komme glasur på et par timer før. Så skal du nok få et rigtig lækkert resultat! Kh Tina