Kender du den skønne aubergine dip Baba Ganoush? Jeg hørte for første gang om den for en del år siden, via en veninde i USA. Hun havde en room mate der af og til lavede det, så jeg fik hende til at sende opskriften. Noget med så spøjst et navn måtte da bare prøves!
Hvis du er vild med dip, så er Baba Ganoush også noget for dig. Du kan spise det som dip til f.eks. grønsagsstave, salte nacho-chips, eller bruge det som dip til varme retter eller i sandwich. Sådan lidt det samme som du også vil bruge hummus til. Det smager også helt fantastisk til sommerens grillmad.
Læs også: Opskrift på lækker hjemmelavet hummus
I en traditionel Baba Ganoush er der tilsat tahin, som er fremstillet af ristede sesamfrø. Det er jeg ikke selv så vild med, så jeg laver det altid uden. I stedet tilsætter jeg gerne lidt græsk yoghurt til at gøre dippen lidt lettere, og så synes jeg det bliver helt fantastisk med lidt tørret ramsløg i også!
Velbekomme!
Baba Ganoush
- lækker auberginedip i fri fortolkning af Hverdagsro.dk
Ingredienser
- 2 auberginer
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk citronsaft
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk græsk yoghurt
- 1 spsk hakket frisk persille
- evt. 2 spsk tahin (kan udelades!)
- 1 spsk tørret ramsløg
- salt, peber
Sådan gør du
-
Prik auberginerne med en gaffel, halvér dem på langs, og læg dem på bagepapir med skærefladen nedad. Bages i ovnen ved 200 grader (varmluft) i en god halv time.
-
Lad dem afkøle let, og skrab herefter "kødet" ud med en ske. Sæt det i køleskab og lad det afkøle helt.
-
Blend det kolde auberginekød med presset hvidløg, citronsaft, ramsløg og olivenolie - det gøres lettest med en stavblender. Det behøver ikke at være helt finthakket.
-
Rør græsk yoghurt i, og smag til med salt og peber, og evt. mere citronsaft. Pyntes med et drys hakket persille inden servering.
-
Spis Baba Ganoush som dip til f.eks. grønsagsstænger, nacho chips eller i sandwich.
♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.