Gulerodsbrud er et skønt alternativ til boller, og de egner sig fint i madpakken. De er lidt sjove at lave ved det at fyldet kommes i efter hævning, og det giver dem også det skønne rustikke udseende. Konsistensen på gulerodsbrud er blød, så det er boller som de fleste børn også rigtig godt kan lide.
Jeg har prøvet flere forskellige opskrifter på gulerodsbrud, og er landet på den nedenfor, som altså i min verden bare er den bedste. Jeg vil glæde mig til at spise én med ost på i aften, og måske én med salat og skinke til frokost i morgen 🙂
♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.
Gulerodsbrud
Store, bløde og fantastisk lækre
Ingredienser
- 50 g gær
- 5 dl vand (håndvarmt)
- 2/3 dl sukker
- 1 spsk salt
- 1 dl neutral madolie (f.eks. majs eller raps)
- ca. 1 kg hvedemel
- 150 g solsikkekerner
- 4-5 groftrevne gulerødder
- 2 æg
Sådan gør du
-
Opløs gæren i vandet, og tilsæt sukker, salt og madolie.
-
Ælt melet i lidt ad gangen til dejen er smidig og lækker.
-
Lad dejen hæve en times tid på køkkenbordet med et rent viskestykke over.
-
Hæld den hævede dej ud på et meldrysset bord, og lav en stor fordybning i midten. Heri fylder du nu de revne gulerødder, solsikkekernerne og de 2 æg.
-
Fold dejen sammen omkring fyldet, så "pakken lukkes".
-
Hak nu dejpakken i småstykker - det gøres lettest med enten en paletkniv eller en dejskraber. Sørg for at få alle ingredienserne godt blandet.
-
Form nu boller med fingrene - de skal hverken være runde eller smukke, men bare se godt rustikke ud. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir på.
-
Lad bollerne efterhæve 30-45 minutter.
-
Bages midt i ovnen ved 210 grader (ingen varmluft) i ca. 13 minutter til de har fået farve.