Hjemmelavet kartoffelmos er noget af det lækreste tilbehør til gryderetter. Det er super enkelt at lave selv, og koster ikke mange kroner. Min version er en helt enkel gammeldags slags. Man kan selvfølgelig selv peppe den mere op, ved f.eks. at udskifte nogle af kartoflerne med lyse rodfrugter (pastinak, persillerod o.lign.) eller røre krydderurter, muskatnød eller andet i. Men den helt klassiske gammeldags version er altså skøn!
Har du først prøvet at lave din egen hjemmelavede mos vil pulverversionen med garanti være ude i kulden!
♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.
Kartoffelmos
Verdens nemmeste
Ingredienser
- 2 kg kartofler
- 50 g smør eller margarine
- 1,5-2,5 dl mælk
- salt, peber
Sådan gør du
-
Kog kartoflerne i usaltet vand, så de er bløde og møre (de skal ikke koge "ud"). Hæld vandet fra, og lad dem stå lidt til det sidste vand er dampet fra.
-
Med en kartoffelmoser, en gaffel eller et piskeris moses kartoflerne nu.
-
Tilsæt smør og lad det smelte i mosen.
-
Rør mælk i til kartoffelmosen lidt ad gangen til den har en passende tykkelse.
-
Krydr med salt og peber.