Koldskål er en rigtig sommerdessert. I dag køber de fleste af os koldskål færdiglavet i supermarkedet, men det er egentlig synd for det er super enkelt at lave selv. Og så kan man selv tilpasse hvor meget vanilje eller citronsaft man synes der skal i. Min svigermor lavede selv koldskål af og til, og det er hendes helt enkle basis opskrift vi tager udgangspunkt i hjemme hos os.
Det smager også dejligt at tilsætte koldskål friske bær, f.eks. jordbær eller hindbær. Vil du lave en special jordbærkoldskål finder du opskriften lige her.
LÆS OGSÅ: Opskrift på kammerjunkere
♡ 1000 tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk i dag ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN
Koldskål
Ingredienser
- 2 æggeblommer (anbefales: pasteuriserede)
- 5 spsk sukker
- 1 liter kærnemælk (du kan evt erstatte 2 dl. med tykmælk eller græsk yoghurt)
- 0,5 citron (saften heraf) - kan udelades
- 0,5 vaniljestang (kornene) - kan udelades
Sådan gør du
-
Pisk æggeblommerne og sukkeret helt lyst, så sukkeret er helt opløst.
-
Bland det med kærnemælk, og evt. citronsaft og vaniljekorn.
-
Lad koldskålen trække 10 minutter i køleskabet, og servér med kammerjunkere.